Korábban túlélte a rákot az az 59 éves asszony, aki halálra égett abban a hőballogban, amely vasárnap délután gyulladt ki Kajászó környékén. A tragédia sokkolta a település lakóit, Hajnalka férje összetört.

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy vasárnap délután Kajászó és Vál között kigyulladt a levegőben egy hőlégballon hárman súlyos sérülésekkel hagyták el a lángoló ballon kosarát, de egy 59 éve asszony nem tudott kiugrani, ezért életét vesztette.

FRISS! Visszahozná a vásárlási idősávot Merkely Béla

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A tragédia után közvetlenül Kajászó polgármestere és felesége indultak el, hogy segítsenek a mentésben.

„Leszálláskor olyan erővel csapódott be a hőlégballon kosara, hogy ma is ott van a földön a nyoma. A feleségemmel együtt odasiettünk a tragédia helyszínére, ő a túlélőket locsolta vízzel. Egyikük elmondta, hogy biztatták Hajnit is, ugorjon ki, de ő vélhetően sokkot kapott, mert meg sem mozdult. Az utasok arca, keze megégett, testükre ráolvadt a ruha. A határban bolyongott Hajni férje, amikor rátaláltam. Azt mondta, a feleségét keresi. Szerencsére a tűzoltók nem engedték meg, hogy a felismerhetetlenségig összeégett holttestet megnézze” – mondta Császár Roland polgármester.

Sokkolta a tragédia Hajnalka ismerőseit

Gyöngyösorosziban mindenkit sokkolt a tragédia: jól ismerték a családot, hiszen szorítottak az asszonynak, aki korábban kitartóan küzdött a halálos kórral, amelyet sikerült legyőznie.

EZ IS ÉRDEKELHET: Meghalt az a 21 hónapos kislány, aki egy haramadik emeleti erkélyről zuhant ki

„Hatalmas szívfájdalom ez mindenkinek, egy emberként szorítottak a helyiek Hajnalkának, aki daganatos beteg volt” – mondta a Blikknek a település polgármestere, Tóth Szilveszter.

A polgármester arról is beszélt, hogy a gyógyultnak nyilvánított asszonynak a hőlégballonozás bakancslistás kívánsága volt, amelyet egyébként születésnapjára kapott. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt részletesen.

A férj végignézte a halálos zuhanást

„Hajnalka férje László, a történtek miatt sokkot kapott, fel sem fogta, hogy a felesége meghalt. Ő értesítette a tragédiáról a fiát és a menyét, a pihenőhöz vittem, hogy találkozzon velük. Együtt mentek haza, nem volt olyan állapotban, hogy vezessen, ezért a kocsiját itt hagyta nálam, azt mondta, majd visszajön érte” – mondta a polgármester.

Kiemelt kép: a kigyulladt hőlégballon