Heves zivatarokkal érkezett délnyugatra a hidegfront, felhőszakadást, szélvihart hoztak magukkal – írja az időkép.

Hidegfront vonul át

A héten már a második olyan hidegfront vonult át fölöttünk, amely nem maradt nyomtalanul. Péntek éjjel főként a délnyugati határhoz közeli területeken tomboltak heves zivatarok, amelyek szombat reggelre esővé, záporokká szelídültek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rengeteg eső esett

Szombat délelőttig Csurgón 37 mm eső esett, de az országban több helyütt is 10-20 mm-nyi csapadék zúdult le. Nagy méretű jégről nem érkezett információ, azonban a viharokat kísérő felhőszakadás és szélvihar több helyen okozott károkat.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

FRISS!

Merész kanyarból durva baleset: felhajtott a Gyáli úton a szalagkorlátra egy autó – Fotók a helyszínről

Kidőlt fák és ledőlt templomtorony

Csokonyavisontán például ledőlt a templomtorony, de több helyütt az utakra dőlt fák okoztak akadályt, de villámárvizek is kialakultak.

Fotón a ledőlt templomtorony:

Forrás: MetNet, Perák Balázs fényképe

Csurgón szupercellát vettek fel:

f

Szlovénia felől érkezett a szupercella:

Jobbra fordul az idő

Bár jelenleg elég szomorkás az idő, az Időkép szerint a következő napokban hasonló erejű viharoktól már nem kell tartanunk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A ledőlt templomtorony – Forrás: MetNet, Perák Balázs fényképe