Több Budapestre tartó nemzetközi vonat is elakadt csütörtökön délután Észak-, illetve Dél-Erdélyben a vasúti pályát is megrongáló viharok miatt – írta közleményében a Román Vasúttársaság (CFR).

Fennakadások

A CFR közölte, hogy az észak-erdélyi Beszterce-Naszód, illetve a dél-erdélyi Hunyad megyét érintő csütörtök délutáni viharok a vasúti közlekedésben is fennakadást okoztak. Több magasfeszültségű vezeték áramellátása megszűnt, több vonat az állomásokon vagy a nyílt pályán vesztegelt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Durva késések

A Brassóból reggel Budapestre indult 366-os számú nemzetközi InterCity-járat a Beszterce-Naszód megyei Sajómagyaros és Sajószentandrás között akadt el, és 160 perces késést halmozott fel.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kidőlt fák

Az észak-erdélyi megyében több belföldi régiót összekötő gyorsvonat is elakadt, például a Galac-Kolozsvár, illetve Jászvásár-Temesvár járat. Ennek oka, hogy az erős szélben kidőlt fák több szakaszon a vasúti pályára dőltek, elszakítva a magasfeszültségű vezetékeket.

Vesztegel

Hunyad megyében a szintén Brassóból induló és Budapestre tartó 74-es számú IC-vonat vesztegelt Magyarbrettye és Déva között. A CFR honlapja szerint 24 perces késéssel érkezett a kürtősi határállomásra.

Autókat is rongált a vihar

A csütörtök délutáni vihar nem csak a vasúti közlekedésben okozott kárt Beszterce-Naszód megyében. Besztercén számos fa dőlt ki az erős szél nyomán, tetődarabokat is leszaggatott, melyek gépkocsikat rongáltak meg – számolt be az Agerpres hírügynökség.

Nincs áram

Bethlenben az épülő körgyűrű hídjának betongerendáit emelte el és törte össze a viharos szél, mivel még nem voltak a pillérekhez rögzítve. Az észak-erdélyi megyében számos településen szünetel az áramellátás.

Leszakított tetők

Hunyad megyében egy nappal korábban volt hasonló erősségű vihar, Vajdahunyadon a polgármesteri hivatal jelentése szerint több mint 60 fát döntött ki, 20 tetőt és 14 gépkocsit is megrongált. Erdélyben a napokban több megyére érvényes másodfokú viharriadó, és ezzel egyidőben kánikulariasztás is érvényben van.

Riasztás adtak ki

Zivatar miatt egyébként az egész országra kiadták a veszélyjelzést, egyes megyékben piros riasztás van érvényben, Pest megyére narancssárgát adtak ki, derül ki az OMSZ tájékoztatásából. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az egész országban leszakad az ég

Fotó: met.hu

Kiemelt kép: Illusztráció