Pofátlan, gátlástalan taxis hiénák sarcolják a budapesti atlétikai világbajnokság szurkolóit, a szervezőbizottság pedig a jelzések alapján azonnali intézkedést kért a hatóságoktól. A rendezők továbbra is azt javasolják, hogy mindenki tömegközlekedési eszközökkel közelítse meg a helyszínt.

Csillagászati összegek

Cégjelzés nélküli taxisok vadásznak a világbajnokság külföldi szurkolóira a Nemzeti Atlétikai Központ melletti benzinkútnál, hogy csillagászati összegekért vigyék őket a szállodáikba. A szervezőkhöz már több bejelentés is érkezett, az információk szerint nem ritka a százezer forintos ajánlat sem. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnali intézkedést kérnek

Mindezek után a Budapest 2023 NZrt. levélben fordult Budapest Főváros Kormányhivatalához, azonnali intézkedést sürgetve, akadályozza meg, hogy további sérelem érje a vendégeket. Az utazást csak hivatalos taxis társaságokkal javasolják – írta a Magyar Nemzet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ársapka a stadionban

A szurkolók a büfékben a nemzetközi eseményeken és a fesztiválokon megszokotthoz képest olcsóbban vásárolhatnak frissítőt. A szervezők „ársapkát” vezettek be: egy fél literes ásványvíz 550 forintba kerül, és a hideg sört is ezer forint alatt lehet megkapni a világbajnokságon. 

Parkolóhely nincs a környéken

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Budapest minden részéről könnyen elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ, tömegközlekedési szempontból tökéletes helyen van, de parkolóhely nincs a környékén – közölte az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója. Augusztus 19. és 27. között zajlik „Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye”, már több mint háromszázezer jegy talált gazdára, de mintegy négyszázezer szurkolót „szeretnénk ide kicsábítani és tökéletes szolgáltatást nyújtani” a számukra – jelentette ki Németh Balázs. 

Remek alternatívák

A lényeg, hogy autóval nem érdemes elindulni, a környéken parkolóhelyet találni gyakorlatilag lehetetlen, viszont vannak jó alternatívák. A csarnok gyalogosan megtehető távolságra van a Boráros tértől, amely a 4-es és a 6-os villamossal, valamint más közösségi közlekedési járművekkel is könnyedén elérhető.

Pár perces séta

Az 1-es, valamint a 2-es és a 24-es villamos megállójából a Művészetek Palotájától (Müpa) pár perces sétával el lehet jutni az északi és a főbejárathoz. A ráckevei (H6) és a csepeli (H7) HÉV is kitűnő választás lehet, valamint több buszjárat megállója is a Közvágóhíd közelében van.

Kerékpárutakon is megközelíthető a helyszín

Németh Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy biztonságos kerékpárutakon is megközelíthető a helyszín, kerékpártárolók mindkét bejárat mellett rendelkezésre állnak. Továbbá megállapodást kötöttek a közösségi rollerszolgáltatókkal, a Müpánál ott lehet hagyni ezeket a járműveket, csakúgy, mint a Bubi-kerékpárokat is.

Vb-hajó is közlekedik

A vb-hajó augusztus 19-től 27-én estig jár majd a Batthyány tértől a Müpa-kikötőig. Legalább két órával az első versenyszám kezdete előtt érdemes megérkezni, a Stadion Parkban számos program, „élményzóna” várja majd a látogatókat. Önkéntesek fogadnak mindenkit, és jegypénztárak is működnek még.

Szándékosan nem aszfaltozták le

A parkolók hiányával kapcsolatban Németh Balázs úgy fogalmazott: „szándékosan nem aszfaltoztuk le a Duna-partot, mert a világbajnokság egy új szabadidőparkot ad Budapestnek, nem pedig egy hatalmas, lebetonozott placcot”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a világbajnokság helyszíne. Fotó: facebook