Szembe ment egymással két vonat péntek reggel, az utolsó pillanatban vették észre, 700 méterre álltak meg egymástól. A Pécelről Budapestre tartó S80-as vonatot a peron végénél kellett megállítani, mivel a vonalon egy másik vonat jött vele szemben, nem járnak a vonatok Pécel és Rákos között. FRISS: Fél tíztől ismét járnak a vonatok az érintett vonalon!

Hirdessen az agglomerációban! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését. Klikk ide!

A MÁV közleménye szerint péntek reggel háromnegyed 7-kor Pécel állomás előtt egy G80-as vonat nem állt meg a számára a továbbhaladást tiltó jelzőnél, hanem csak 60 méterrel később állította meg a vonatot az automata vonatbefolyásoló berendezés.

Ezért kellett megállítani a péceli járatot is, a társaság szerint a két vonat „egymástól biztonságos távolságra, 700 méterre” állt meg.

Mivel az incidens körülményeit a helyszínen vizsgálják, a délelőtti órákban szünetel a vonatközlekedés Rákos és Pécel között. Addig a péceli vonatok helyett pótlóbuszok viszik az utasokat Rákos és Pécel között is, ezek a pótlóbuszok Rákos és Pécel között nem állnak meg.

A vasúti bérleteket a BKK 169E buszjáratán elfogadják Pécel és Rákos vasútállomás között. Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep és Rákosliget állomás a 169E buszokkal érhető el.

A Keleti pályaudvar és Rákos között közlekednek az S80-as és G80-as vonatok. A péceli vonalon péntek délelőtt 30-60 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolni. 

Pár nappal ezelőtt írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy kirúgták a Nyugati pályaudvar csomópontvezetőjét, mert kedden reggel egy melléksínre húzták ki az utasokkal teli vonatot. Az említett szerelvény több Budapest környéki megállóhelyen is megáll, többek közt Monoron is.

Kiemelt kép: illusztráció