Kirúgták a Nyugati pályaudvar csomópontvezetőjét, mert kedden reggel egy melléksínre húzták ki az utasokkal teli vonatot. Az említett szerelvény több Budapest környéki megállóhelyen is megáll, többek közt Monoron is.

Hirdessen az agglomerációban! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését. Klikk ide!

Lett következménye a MÁV-nál, hogy kedden reggel egy melléksínre húzták ki az utasokkal teli vonatot, veszélyeztetett terhes és kisgyerekes anyukák gyalogolhattak vissza a Nyugati pályaudvarra. Az esetről itt írtunk.

A vasúttársaság közleménye szerint, a Nyugati pályaudvaron kedden reggel történt téves utastájékoztatás miatt a MÁV felmentette vezetői tisztségéből a Nyugati pályaudvar csomópontvezetőjét. Ugyanis a 16. számú vágányon tartózkodó vonatra 40-50 utas felszállt, amit azonban egy tárolóvágányra húztak ki. A hangos utastájékoztatásban bemondták, hogy a vonat nem fog közlekedni, de a vágány végén található vizuális kijelzőn a járat adatai induló vonatként jelentek meg. Emiatt hitték az utasok azt, hogy a vonat elindul Monor irányába.

Az emberek a tárolóvágányon leszálltak a szerelvényről, és  a pályaudvarra gyalogosan visszaindultak két vasútőr kíséretével, akik figyeltek az utasok biztonságára. A vasúttársaság ezúton is kéri utasai elnézését.

Kedden mentették fel egyébként a MÁV egyik vezérigazgató-helyettesét is. Ezek után kíváncsiak vagyunk, hogy mennyiben lesz zökkenőmentes az agglomerációból bejutniuk és hazajutniuk a vonattal utazóknak.

Kiemelt kép: illusztráció