Alighanem csak a biztonsági öv akadályozta meg a súlyosabb sérülést abban a balesetben, mely pénteken kora délután történt a 15. kerületben. A kocsit vezető nőt azonban is így kórházba szállították megfigyelésre.

Pont a kereszteződés előtt nem figyelt

Középkorú nő haladt egy Toyota Yarisszal pénteken kora délután a rákospalotai Dessewffy Arisztid utcán. Az Arany János utcai torkolat előtt fekvőrendőr lassítja a forgalmat, a hölgy ezt az akadályt még sikerrel abszolválta, ám a kereszteződésbe érve már elkalandozhatott a figyelme…. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pedig éppen akkor érkezett a 124-es busz….

A 124-es Mercedes Citaro busz vezetőjének elmondása szerint ugyanis a Yaris vezetője a bal oldal helyett jobbra nézett, márpedig az Arany János utca mindig is kétirányú volt. Így azt nem láthatta, hogy balról épp odaér a busz….

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A járdán kötött ki a Toyota

Nagy csattanással a Toyota bal oldalának ütközött, amitola Yaris felhajtott a szemközti járdára, szerencsére errefelé gyér a gyalogosforgalom, így senkit sem ütött el. A buszvezető hiába vészfékezett, nem tudta elkerülni az ütközést.

A buszon nem sérült meg senki

Körülbelül 10-12 utas tartózkodott a fedélzeten, a sofőr hátrament megkérdezni őket, de senki sem sérült meg, így kinyitotta az ajtókat és szaladt a Toyotához. A busz a B oszlopot találta el, amely annyira benyomódott, hogy a bal első ajtó beragadt.

A tűzoltóknak kellett jönniük segíteni

A időközben odaérkező fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével nyitották ki az ajtót, ezután tudták kiemelni a sofőrt. A hölgy be volt kötve, valószínűleg nem sérült meg súlyosan, de ezt majd a kórházban elvégzett vizsgálatok fogják pontosan megmutatni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A helyszínre érkezett mentőautó

A megsérült busz

Jól látható az ütközés helye

A helyszín egy másik nézőpontból

Szerencse, hogy nem volt gyalogos a járdán, mert akkor még nagyobb baj történhetett volna

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK)