Dzsesszikával és az édesanyjával néhány hónappal ezelőtt közölték, hogy a 14 éves kislány nagyon beteg, rosszindulatú daganata van. A kétségbeesés helyett Dzsesszika inkább a jövőjére koncentrál, tanul és úgy döntött, szeretne orvos lenni.

Igazi példakép

Igazi példakép lehet minden beteg gyermek számára a 15 éves Dzsesszika. A kislányt néhány hónappal ezelőtt rosszindulatú nyirokcsomó-daganattal diagnosztizálták. Az élete fenekestől felfordult, ő mégis életvidám és reménykedő maradt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jól viseli a kemoterápiát

„Dzsesszika egy igazi hős. Először azt gondoltam, hogy nagyon meg fogja viselni, amikor az orvos elmondta, hogy rosszindulatú daganata van, de ő nem borult ki. Azóta pedig már több kemoterápiát is végigcsinált, amiket nagyon jól, ügyesen visel” – mondta az édesanyja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mindig visszanyeri az erejét

„Persze előfordul, hogy pár napig utána nincs olyan étvágya és fáradékonyabb, de utána visszanyeri az erejét. Én nagyon büszke vagyok rá!” – tette hozzá.

Nem hagyta abba a tanulást

Dzsesszika jelenleg hetedik osztályos tanuló, de a betegsége miatt nem tud bejárni az iskolába. A lányom imádott suliba járni és sajnálja, hogy most nem tud menni a barátai közé. A tanulást viszont a betegsége miatt sem hagyta abba, még a kezelések után is leül az asztalhoz és együtt nézi át a könyveket az édesanyjával.

Ő is szeretne életeket menteni

„Szeretné elvégezni a hetediket, hogy ő is végzős lehessen. Lesz év végén egy vizsgája, amire készülünk. Mivel szinte napi szinten látja Dzsesszika, hogy az orvosok másoknak segítenek, ez nagyon megtetszett neki. Ő is szeretne életeket menteni, segíteni és gyógyítani. Egyelőre az orvosi szakma felé kacsintgat, aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle” – árulta el az anyuka a Borsnak.

Szorosabb lett a kapcsolatuk

„Korábban is nagyon jóban voltunk, de mivel napi szinten együtt vagyunk, még szorosabb lett a kapcsolatunk. Biztos vagyok benne, hogy meg fog gyógyulni a lányom. A hitünk az, ami átsegít ezen a nehéz időszakon” – fűzte hozzá.

Megfázásra gyanakodtak 

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról márciusban, hogy Dzsesszika néhány hónapja megfázott, köhögött és nyomást érzett a mellkasában. Emiatt édesanyja orvoshoz vitte. Először antibiotikumot írtak fel neki, de nem hagyták annyiban és felkerestek még egy orvost. A vizsgálatok után kiderült: a kislány rosszindulatú nyirokcsomó-daganattal küzd. Kemoterápiás kezelést kap és többfajta gyógyszert szed. 

Nem mehet sehova

A betegsége miatt a kislány nem nagyon hagyhatja el a lakást, édesanyja azonban szeretné elvinni valahova a nyári szünetben. Még nem tudja, hogyan oldják meg, de mindent elkövetnek majd azért, hogy neki is szép nyári szünete legyen ugyanúgy, mint a korabeli társainak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció