A tanulás néha unalmas! Tegyük hát játékossá! Ehhez azonban izgalmas és interaktív módszereket kell használni – és pont ez az, amit az e-learning tananyagfejlesztés kínál.

Az olyan szoftverfejlesztő cégek, mint az iSpring, az Articulate vagy az Adobe régóta dolgoznak azon, hogy ez a technológia mindenki számára elérhető legyen. De mi is pontosan az, hogy e-learning és hogyan segíthet a tanulásban?

Röviden, az e-learning az online platformok és eszközök használatával történő tanulást jelenti. Ha egy e-learning tananyagot használva sajátítasz el valamit, nem kell könyvtárakban kutakodni, és nem szükséges száraz előadásokat sem végigülni: egyszerűen, interaktív, szórakoztató és könnyen hozzáférhető módon tanulhatsz. 

Vedd kézbe a digitális eszközöket és készülj fel a világ meghódítására!

Számos szoftverfejlesztő cég lát lehetőséget az e-learning tervező és a tananyag terjesztését elősegítő eszközök fejlesztésében, így viszonylag könnyedén készíthet bárki e-learning tananyagokat. 

Ennek köszönhető, hogy ma már számos vállalkozás és iskola üzemeltet ilyen jellegű tanulási vagy továbbképzési “környezetet”, jelentősen meggyorsítva ezzel a munkavállalók vagy diákok alapképzését és jelentősen leredukálva ezen képzések költségét. 

A tananyag fejlesztésének első lépése a forgatókönyv elkészítése. Erre érdemes úgy gondolni, mint egy izgalmas történetre, amely során fokozatosan vezetjük be a tanulókat a tananyag rejtelmeibe. 

A forgatókönyv lépésről lépésre mutatja meg a tananyag lényegét, és segít felfedezni a különböző témákat és ahogy halad előre, egyre nehezebb és érdekesebb kihívásokkal “bombázza” a tanulót, ami fejleszti azok gondolkodási sémáit és a problémamegoldó képességét.

További extrák

Az e-learning tananyagfejlesztő rendszerek lehetővé teszik azt is, hogy a segítségükkel személyre szabott tanulási élményt tervezzen az azokhoz értő szakember. A tananyagba csomagolt interaktív vizuális eszközök, mint az animációk, képek vagy kvízek még érthetőbbé teszik azt, gamifikálják (azaz játékossá teszik) a tanulási élményt. 

Egy a tananyagba foglalat interaktív teszt segítségével bármikor kideríthető, hogy a tanuló mennyit tud az adott témáról – a jól megírt forgatókönyvvel pedig bármikor visszavezethető a tananyag azon részére, ahol még hiányosságai vannak. 

Unatkozás helyett…

A tanulás úgy válik majd egyszerre szórakoztatóvá és érdekessé, hogy a tananyag forgatókönyvébe további vicces példákat, mémeket vagy életszerű történeteket szősz bele. Az sem baj, ha a tanuló ezeknél elakad: az e-learning módszertan éppen azért hihetetlenül hatékony, mert a segítségével mindenki a saját tempójában haladhat.

Az iSpring Suite, az Articulate Storyline és az Adobe Captivate használatának elsajátítása remek lehetőséget kínál mindenki számára aki az e-learning területén szeretne érvényesülni. Nem túlzás azt állítani, hogy az e-learning fejlesztés egy kaput nyit meg az ismeretek elsajátításának új dimenzióiba!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.