Hiába tette le 68 esztendősen a cigarettát, az évtizedekig tartó füstölés megbosszulta magát, hiszen nyolc évvel később súlyosan megbetegítette Benedek Miklóst. A Kossuth-díjas színművész már egyre bizakodóbb, egyre erősebb, így a kedve is javul. Attól viszont nagyon fél, hogy visszaeshet és megint kórházba kerülhet.

Komoly vizsgálatokon esett át 

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról márciusban, hogy a Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Benedek Miklós rövid idő alatt kétszer került kórházba. Egy komolyabb szív- és tüdővizsgálaton is átesett és az eredmények több eltérést is mutattak. Mint kiderült, egy elég gyakori tüdőbetegséggel, COPD-vel küzd, és emiatt a szívével is vannak problémák. A jó hír, hogy a művész egy ideje már otthonában lábadozik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyre jobban érzi magát

 „Szerencsére egyre jobban érzem magam. Azért még nem tért vissza teljesen az erőm, fáradékony vagyok, de már igyekszem tevékenyen tölteni a napjaimat. Sokat olvasok, illetve elkezdtem egy színházzal kapcsolatos munkán dolgozni, de erről még nem szeretnék többet elárulni” – mondta Benedek, akinek az orvosok beállították a gyógyszereit, így elmúlt a vizesedése és megszűntek a fulladások is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Háromszor feküdt be a kórházba

„Nekem nem kezdődött jól ez az év. Decembertől február végéig nagyjából ki- és bejártam a kórházba, összesen háromszor kellett befeküdnöm. Utoljára sikerült olyan gyógyszereket kapnom, amelyek segítenek” – fűzte hozzá a Blikknek.

Rengeteg kedves embert ismert meg

„Bár a tüdőgyógyászom még aggódik, mert telefonon keresztül is meghallotta, hogy kicsit rekedt a hangom, ami az esetemben nem jó jel, ezért ezt még kontrollálni kell. Az egész dolognak azért van pozitívuma is, mert rengeteg kedves embert ismertem meg az ápolók, orvosok és a bent fekvő betegek személyében” – fogalmazott a kiváló művész.

Káros szenvedély

A színész jól tudja, hogy betegsége egyik fő oka a káros szenvedélye, a cigaretta, amelynek évtizedekig a rabja volt. A hosszú évtizedeken át tartó dohányzás megtette a hatását. Benedek Miklós ugyan már nyolc éve nem gyújtott rá, a múltat azonban nem lehet kitörölni. A szakemberek szerint ebből a betegségből meggyógyulni nem lehet, csak életmóddal és gyógyszerekkel szinten tartani.

Ősszel színpadra állna

Benedek Miklós a történtek ellenére is bizakodó. Azt reméli, hogy az ősszel visszaveheti korábbi szerepeit, és újra a színpadon láthatja majd a közönség. Ő pedig mindent meg is tesz azért, hogy amennyire rosszul indult számára az év, annyira jó legyen a vége.

Ezekben a darabokban játszik

„A Hárman a padonban Egri Mártával és Gálvölgyi Jánossal szerepelek. Ez az a darab, amit a pandémia alatt előbb online mutattunk be, és csak aztán játszottuk színpadon. Már tizenegy éve vagyok részese a Játék a kastélyban című Molnár Ferenc-klasszikusnak, és ha még bírom, szívesen újra magamra ölteném Turai szerepét, valamint Az imposztort is jó volna, ha felújítanák, mert az még csak keveset ment. Bár őszinte leszek: a jelenlegi állapotomban még nem tudom elképzelni, hogy színpadra álljak” – mondta korábban.

Fia haláláról beszélt

Benedek Miklós korábban egy rádióműsorban beszélt fia, Benedek Tibor haláláról. Azt mondta, a lelke már soha nem lesz a régi. „Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Soha. De hát megtörtént és ezzel élni kell, tovább élni”. A színész azt is mondta, hogy a tragédiát követően a tehetetlenség és az űr maradt, továbbá azt is kiemelte, hogy az unokája, Benedek Tibor fia kísértetiesen hasonlít az apukájára. Nem csak külsőleg, ugyanis a vízilabdát is imádja. 

Súlyos beteg volt

Benedek Tibor 48 éves korában, 2020. június 18-án hunyt el hosszú, gyógyíthatatlan betegségben. A háromszoros olimpiai bajnok súlyos betegen sem szakított a sporttal. Edzőként dolgozott, halála előtt nem sokkal vonult vissza. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Benedek Miklós. Fotó: archív