Újra kórházban van Benedek Miklós. A színművész egy vizsgálatra ment be és már haza sem engedték. Nagyon szeretne már színpadra állni, de most azt mondja, a Vígszínház egyik oldalából a másikba sem tudna elmenni. 

Komoly vizsgálatokon esett át 

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Benedek Miklós rövid idő alatt kétszer került kórházba. Egy komolyabb szív- és tüdővizsgálaton is átesett és az eredmények több eltérést is mutattak. . A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszakerült a kórházba

A színész betegsége ellenére bizakodik, hogy jobban lesz és mihamarabb  visszatérhet a színpadra. „Nem sokáig voltam otthon, mert a múlt héten sajnos visszakerültem a kórházba” – mondta a Star magazinnak Benedek Miklós. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Benntartották a kórházban

„Kedden voltam kontrollon, és azt mondta a főorvos, hogy bent kell maradnom. Nem mondanám, hogy jól vagyok: az egyik nap ilyen, a másik olyan. Néha fulladozom, fáj a lábam. Nemrég nagyobb szív- és tüdővizsgálaton estem át, sajnos nincs teljesen rendben a szervezetem”.

Játszani akar

Benedek Miklós azt mondta, hogy szeptemberben szeretne újra színpadra állni. „Kiváló darabokban játszom, jó volna újra a rivaldafényben lenni. Három előadásban térek majd vissza”. 

Ezekben a darabokban játszik

„A Hárman a padonban Egri Mártával és Gálvölgyi Jánossal szerepelek. Ez az a darab, amit a pandémia alatt előbb online mutattunk be, és csak aztán játszottuk színpadon. Idén már tizenegy éve vagyok részese a Játék a kastélyban című Molnár Ferenc-klasszikusnak, és ha még bírom, szívesen újra magamra ölteném Turai szerepét, valamint Az imposztort is jó volna, ha felújítanák, mert az még csak keveset ment. Bár őszinte leszek: a jelenlegi állapotomban még nem tudom elképzelni, hogy színpadra álljak”.

Le van gyengülve

A színművész azt is elárulta, meddig szeretne még rivaldafényben lenni. „Ameddig csak bírom! Volt már olyan, hogy betegen nyomtam le előadásokat, de most abban sem vagyok biztos, hogy el tudnék menni a Vígszínház egyik oldalából a másikba anélkül, hogy ne fáradnék el” – mondta Benedek Miklós. 

Fia haláláról beszélt

Benedek Miklós nemrég egy rádióműsorban beszélt fia, Benedek Tibor haláláról. Azt mondta, a lelke már soha nem lesz a régi. „Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Soha. De hát megtörtént és ezzel élni kell, tovább élni”.

Tehetetlenség és űr 

A színész azt is mondta, hogy a tragédiát követően a tehetetlenség és az űr maradt, továbbá azt is kiemelte, hogy az unokája, Benedek Tibor fia kísértetiesen hasonlít az apukájára, s nem csak külsőleg, ugyanis a vízilabdát is imádja. 

Súlyos beteg volt

Benedek Tibor 48 éves korában, 2020. június 18-án hunyt el hosszú, gyógyíthatatlan betegségben. A háromszoros olimpiai bajnok súlyos betegen sem szakított a sporttal. Edzőként dolgozott, halála előtt nemsokkal vonult vissza. 

Egy ország gyászolja

A vízilabda legendát mai napig felesége, Epres Panni, illetve gyermekei, a 2007-ben született Mór és a 2009-ben született Barka, és az első házasságából született Ginevra mellett az egész ország gyászolja.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Benedek Miklós