Egy 25 éves férfi holttestét találták meg Budapesten, az 5. kerületben. A rendőrség keresi az elkövetőt.

Szombaton reggel hat után pár perccel érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az V. kerületben, a Ferenczy István utcában egy férfi fekszik a földön.

A mentők megállapították, a 25 éves külföldi állampolgár olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a helyszínen szemlét tartottak, ahol kiderült, hogy idegenkezűség okozta a férfi halálát. A BRFK Életvédelmi Osztálya az elkövető felkutatását megkezdte, emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Múzeum körútról nyíló utcában kora délután csupán néhány rendőrautó és az egyik kapualjban lévő földkupac jelezte, hogy valami szokatlan történt. A gyilkosság közvetlen közelében élők késelésről beszélnek.

„A boltba akartam menni reggel, de a rendőrök nem engedtek ki. Mint fogalmaztak, menjek vissza, mert borzalmas, nem nekem való a látvány. A negyediken lakó szomszédom, akinek az ablaka az utcára nyílik, annyit hallott, hogy egy ijedt nő franciául beszél a rendőrökkel” – mondta a Borsnak Balázs Elvira.

Hozzátette: a házukban rengeteg külföldi száll meg rövidebb időre, akik gyakran hangoskodnak, így nem tűnt fel nekik semmi szokatlan.

A közeli Károlyi-kertet teljesen átkutatták a nyomozók. Vélhetően a gyilkos fegyvert keresték.

Kiemelt kép: illusztráció