A vízirendőrök egy 51 éves nőt húztak ki a Dunából, aki a Petőfi hídról zuhant a folyóba. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogyan került a vízbe.

Dunába zuhant egy nő

Szombat hajnalban 4 óra 11 perckor érkezett a riasztás a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságra arról, hogy egy nő a Petőfi hídról a Dunába zuhant. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Élve húzták ki

Berki Csaba r. törzszászlós és Horváth-Steiner Nikolett r. őrmester a riasztást követően tíz percen belül a helyszínre érkeztek, és kihúzták a vízből a bajba került 51 éves asszonyt. Miután csónakkal kivitték a partra átadtak a mentőknek, akik kórházba szállították további ellátás céljából.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A vízben sodródott

Bejelentés érkezett 2022. július 11-én 4 óra 30 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység- irányítási Központjába arról, hogy Budapesten, a 11. kerületi szakaszon a Dunában sodródik egy nő. 

Segítettek a rendőrök

Miközben a telefon végén lévő bejelentővel folyamatosan kapcsolatban volt az ügyeletes, értesítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreit, akik perceken belül a helyszínre értek, és a nőt kihúzták a vízből, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, derül ki a rendőrség közleményéből.

Pár napja ismeretlen holttestet találtak

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta  egy idős nő holttestét húzták ki a Dunából a vízirendőrök Újpestnél még múlt csütörtökön, egyelőre azonban nem sikerült azonosítani, ki lehet az.

Nincs idegenkezűségre utaló nyom

A BRFK korábbi közlése szerint idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálja az esetet.

Fulladás okozta a halálát

A 65-75 körüli nő halálának körülményeivel kapcsolatban annyi derült ki, hogy baleset történhetett. Az asszony feltehetően a tragédia napján a víz alá merült, de feljönni valamiért már nem tudott, halálát fulladás okozta. Az asszony holttestére egy járókelő figyelt fel, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

Két kutyakiképző fulladt a Dunába

Mint arról a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk, a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai kutyákat képezték ki Rácalmáson, amikor váratlanul elmerültek a vízben.

Az idősebb férfit kedden találták meg először

Először az idősebb, 34 éves férfi holttestét találták meg még kedden, ezt követően a TEK arról tájékoztatott, hogy felfüggesztette a víz alatti keresést, miután a speciális eszközök – a drón- és a szonártechnika – sem mutattak emberi életre utaló körülményt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Másnap megtalálták a másik férfit is

Másnap azonban a büntetés-végrehajtás 29 éves hivatásos állományú tagjának holttestét is megtalálták a Kis-Duna híd közelében, erről portálunk is beszámolt.

Kiemelt kép: Petőfi híd – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu