Rendőrök lepték el szombaton a 13. kerületi Fáy utcát. Két férfi verekedett össze egy hotelben, amit az egyikük élettársa is végignézett.

Csak segíteni akart

Az asszony segíteni akart a párjának: megfogott egy kést, és a haragosuk oldalába szúrta. „Szombaton kijöttek az utcánkba a rendőrök” – írta egy utcabeli lakos a Borsnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Verték egymást

„Először nem tudtuk, hogy mi történt, de aztán kiderült, hogy az itt lévő hotelhez riasztották őket. Úgy tudom, hogy az ott megszálló 30 év körüli Zoltán összeverekedett egy ismerősével, ami addig fajult, hogy a két férfi percekig ütlegelte egymást még a földön is.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Menteni próbálta

A nő valószínűleg menteni próbálta a párját. A fiatal asszony megelégelhette a kiabálást és menteni próbálhatta az élettársát, ekkor fogott egy kést, odalépett a dulakodó férfiakhoz és a haragosa oldalába szúrta a kést. Egyelőre az nem derült ki, hogy a két férfi min veszhetett össze.

Négyen veszekedtek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban ezt közölte: „2023. április 8-án 18 óra 45 perc körül Budapest 13. kerületében, egy hotel szobájában négy ember szólalkozott össze, majd az egyik férfi megütötte a másikat és dulakodni kezdtek.”

Kórházba került

„Ezt követően az egyik nő késsel megszúrta a bántalmazott férfit. A sértettet a mentők kórházba vitték, aki a rendelkezésre álló információk alapján súlyos sérülést szenvedett. A budapesti rendőrök a bejelentést követő másfél órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket, egy 29 éves nőt és egy 33 éves férfit” – írták.

Beismerték

A 13. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a feltételezett elkövetőket súlyos testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek” – írták.

Késes támadás

Ahogy beszámoltunk róla, múlt szerdán készenléti rendőrök fogták el azt a férfit, aki éles eszközzel fenyegetve rabolt a fővárosban. A rablás áldozata elmondta, hogy az elkövető egy hostel közelében bántalmazta, a földre nyomta és fojtogatta. Ezt észlelte egy másik külföldi férfi, aki a segítségére sietett és elindultak a szálláshely felé.

Megfenyegette őket

A bántalmazó azonban utánuk rohant és a liftnél utol is érte őket, elővett egy éles tárgyat és – magyarul beszélve – megfenyegette őket, közölte a rendőrség.

Megsebesítette

Az egyik külföldi elővette a pénztárcáját, hogy pénzt vegyen ki belőle, a támadó azonban ráfogott, és erővel el akarta azt venni, közben a sértett kézfejét az éles eszközzel megsebesítette. Végül a külföldi férfi egy bizonyos összeget átadott a támadónak, aki elhagyta a helyszínt.  

Elfogták

Hamarosan a helyszín közelében felismerni vélték az elkövetőt, aki, miután meglátta az egyenruhásokat, sietősen az ellenkező irányba indult. A járőrök megállították és elfogták. A ruházatátvizsgálás során a férfi zsebéből előkerült a rugós bicska, valamint az eltulajdonított összeg is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció