Már a rendőrség is nyomoz egy gödöllői általános iskolában történtek miatt. Információink szerint egy alsó tagozatos diáklány édesapja próbált megoldani a maga módján egy konfliktust gyermeke egyik osztálytársával szemben. A vád önbíráskodás, az iskola vezetése pedig – minden bizonnyal a történtek miatt – úgy döntött, hogy szigorít az intézménybe való bejutás szabályain.

Bejutás csak kapukóddal

Fontos iskolarendi változásokról értesítették a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskolába járó diákok szüleit a napokban. A levélben megfogalmazott elvárások szerint a Török Ignác utcai épület esetében elsősorban a belépési kapukóddal történő bejutást, a folyosókon való tartózkodás mellőzését kérték a szülőktől. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak a lépcsőig mehetnek

A Légszesz utcai központi épületnél pedig az iskola vezetése bevezette, hogy az uszoda feletti osztálytermekbe járó gyerekeket reggel csak a lépcsőig kísérjék a szülők. A hozzátartozók a délutáni órákban a büfé előtti fedett részen várakozhatnak, hogy ne zavarják a délutáni foglalkozásokat

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A biztonságra hivatkoznak

A levél megfogalmazói a gyermekek biztonságára hivatkozva határoztak a korlátozásokról, de nem nevezték meg, hogy milyen cselekmény válthatta ki az elrendelt szigorításokat.

Önbíráskodó édesapa

A Gödöllői Hírek úgy tudja, hogy egy súlyos, az intézkedés bejelentését megelőző napokban történt eset szolgáltathatott okot a változtatásokra. Egy alsó tagozatos diáklány édesapja egyfajta önbíráskodást tanúsítva lépett fel fenyegetően gyermeke lány osztálytársa ellen, utalva arra, hogy a két gyerek közötti konfliktust, ha kell, önhatalmúlag, erőszakot kilátásba helyezve rendezi le.

Garázdaság miatt nyomoznak

Az ügy nem ért véget az édesapa fenyegetőzésével: feljelentés alapján a Gödöllői Rendőrkapitányság garázdaság miatt indított eljárást. A rendőrök vizsgálják a történteket és az eset összes körülményét.

Még egy ügy Gödöllőn

Gödöllőn egy másik ügy is alaposan felborzolta a kedélyeket. Nem zökkenőmentes a Török Ignác Gimnázium energetikai felújítása, és a korábban kért online oktatás helyett október 3-a óta a diákok négy, gödöllői helyszínen (MUZA, egyetem, Petőfi iskola, református líceum) tanulnak.

Rendkívüli helyzet – rendkívüli testületi ülés

A Török Ignác Gimnázium felújításával kapcsolatban rendkívüli képviselőtestületi ülést hívtak össze Gödöllőn, miután lezárult a belügyminiszternél kezdeményezett vizsgálat, és megismerhetővé vált az arról készült jelentés tartalma – számolt be róla a BudaPestkörnyéke.hu. Bárdy Péter alpolgármester a digitális oktatásra való áttéréssel kapcsolatos kérések elutasítását emelte ki, számára ez egy nehezen értelmezhető minisztériumi döntés volt. Molnár Gergely képviselő pedig arról számolt be, hogy napjainkban sokkal jobb a helyzet az épületben, ahova több osztály már vissza is költözött.

A polgármester kérdései

Gémesi György polgármester az azbeszttartalmú tetőcserepek bontásának esetleges veszélyeire, egészségkárosító következményeire tért ki, és alapvető kérdésként fogalmazta meg: miként fordulhatott elő, hogy az illetékesek annak idején jelenléti oktatásra alkalmasnak tartották az épületet?

A kivitelező ígérete

Fábián Bertalan, az iskola igazgatója úgy fogalmazott: a kivitelező azt ígérte, szakaszosan dolgozik majd, ezáltal csupán meghatározott naponként négy-négy tantermet kellett volna átadni a munkálatokat végzőknek. A testületi ülésen végül a jelenleg sem megfelelő tanulási és tanítási körülmények miatt 8 igen szavazattal és 6 tartózkodással elfogadták azt a határozati javaslatot, mely a távolléti (online) oktatás szükségességéről szól. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola. Forrás: Wikipedia.