A színművész úgy számol, hogy nagyjából egy hónapig bizonyosan kórházban kell maradnia. Minden szerepét le kellett mondania, ám most az a legfontosabb, hogy minél előbb egészséges legyen.

Nem mozdult a labdáért

„Nem kockáztattam, hiszen éreztem, hogy valami nem stimmel. Napok óta fáradékony voltam, teniszezés közben pedig egyszer csak azt vettem észre, hogy nem mozdulok a labdáért.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bemutatók és szerepek sora várja

Ezt mondta rosszullétéről a 76 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Lukács Sándor. Mint korábban mi is hírt adtunk róla, nagyon fáradékonynak érezte magát, ezért bement a klinikára, ahol azonnal bent tartották. Azonban reméli, hogy minél előbb visszatérhet a színpadra, mivel az évadban több bemutató is várja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Műtét helyett sokkolás

Egyelőre azonban nem műtik, s csak néhány nap múlva derül ki, hogyan reagál szervezete a gyógyszerekre. Vérhígító és értágító gyógyszereket kap, s imádkozik, hogy elkerülje a műtétet. „Ha jól reagál a szervezetem a gyógyszerekre, egy úgynevezett kiütéssel helyre lehet állítani a szívritmuszavaromat” – fűzte hozzá.

Sose volt baja a szívével

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy defibrillátorral kiütik a szívem, ami szintén nem hangzik túl jól, de még mindig kevésbé félelmetes eljárás, mint a műtét – magyarázta. Mivel eddig soha, semmilyen gondja nem volt a szívével, így mind ő mind családja alaposan megijedt.

Nem hajtotta túl magát

Mindenki nagyon kedves és a legnagyobb szakértelemmel látnak el. Több mint ötven éve vagyok a pályán, volt olyan időszak, amikor rengeteg előadásom volt, az elmúlt néhány évben azonban egyáltalán nem hajtottam túl magam – osztotta meg gondolatait.

Kopó alkatrészek

Azt azért megjegyezte, az „ember már csak kopó alkatrészekből van összerakva, egyszer csak előjön a hiba”. Azt azonban nem tudni, hogy mikor térhet vissza a színpadra, ahol több szerepe is van, s nem mellesleg a Páger Antal-díjat is átveheti.

Egészségesen szeretné elhagyni a kórházat

Lukács Sándor azt mondta, laikusként egy hónapot mondana, de nem szeretne találgatni. ”Rettentően sajnálom, hogy le kell mondanom néhány előadást, de az élet néha közbeszól, és most az a legfontosabb, hogy talpra álljak és egészségesen hagyhassam el a kórházat.”

Több veszély is fennáll

A színművész minderről a Blikknek nyilatkozva mesélt. Amennyiben szívritmuszavar miatt csökken a szív teljesítménye, akkor abban az esetben romlik a vérkeringés és magas az infarktus vagy a vérrög kialakulásának veszélye.

Áramütéssel a normál szívműködésért

Ám ez a ritmus helyreállítható egy altatásban végzett beavatkozás keretében. Ilyenkor az áramütés okozta fájdalmat a beteg nem érzékeli. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk forrása: MTI.)