Egy dohányzó beteg okozta a Margit kórház Covid osztályán a tüzet kedd hajnalban. Két rendőr mentett ki két beteget az egyik kórteremből. Az egyik beteg meghalt, a másikat jelenleg súlyos állapotban a Honvédkórházban ápolják.

Tűz a Margit kórházban

A budapesti Szent Margit kórházból kedden hajnalban, nem sokkal négy óra után kapták a hívást a rendőrök, hogy azonnal jöjjenek, mert nagy a baj. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Két beteget mentettek a endőrök

Pénzes János és Ondó Dénes törzsőrmester pár perccel a riasztás után már a helyszínen termett. A két hős rendőrnek sikerült két beteget is kimenteni az égő kórteremből – írja a Blikk.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Életveszélyes állapotban volt

Az idős ember az elsődleges adatok szerint életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, az egyik rendőrt enyhe füstmérgezéssel a helyszínen látták el.   

Magatehetetlen beteget találtak

„Négy óra harminc perckor kaptuk a riasztást és két perc alatt a kórháznál voltunk. A kórteremben megtaláltunk egy magatehetetlen beteget, akit kivezettünk, majd észrevettük, hogy ugyanilyen állapotban van még egy beteg, őt is biztonságba helyzetük, majd átadtuk a mentőszolgálat munkatársainak” – idézte fel a drámai pillanatokat Ondó Dénes.

Egy dohányzó beteg okozta a tüzet

A két kórházba szállított férfi közül az egyik a gondos ellátás ellenére életét vesztette. A Blikk információi szerint a Covid osztályon egy amputált végtagú, hajléktalan férfi okozta a tüzet. A baleseten azonban nem ő, hanem egy másik betegtársa vesztette életét.

Nyomoz a rendőrség

A rendőrség a Szent Margit kórházban történt tűzeset kapcsán gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt rendelt el nyomozást. Az emberölés büntetési tétele alapesetben: 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés.

A másik sérült súlyos állapotban van

Az eset másik, Honvédkórházba átszállított sérültjét jelenleg is kezelik, állapota súlyos, de stabil – tájékoztatta a Honvédkórház sajtóügyelete kedd délután az MTI-t.

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette: indulhat a nyitás, mert a beoltottak száma elérte a 2,5 milliót

Hatvanban is kigyulladt egy kórterem

Hatvanban, vasárnap a Covid osztályon keletkezett a tűzfészek. Onnan terjedt tovább az első emeleten lévő kórterem alatti sátorra is.

Cigaretta okozta a tüzet

A betegeket gyorsan sikerült átköltöztetni a kórház egyik biztonságos szárnyába, gyógyulásukat így nem veszélyeztette az incidens. A tüzet itt is egy cigaretta okozta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán