Vitray Tamás és Kállay Bori három évvel ezelőtt vált el. A döntés meglepte a közvéleményt, ám a valódi okáról eddig soha nem beszélt a Kossuth-díjas újságíró – egészen mostanáig. A hírt a legendás műsorvezető maga jelentette be annak idején, mert úgy vélte, előbb vagy utóbb kiderült volna, így jobbnak tartotta, ha ő maga beszél a történtekről.

„Ez is elismerés”

Azóta pedig nagy volt a csend, nem tudni, hogy a 32 éves kapcsolatukat miért bontották fel, hiszen a legendás műsorvezető akkor 87 éves volt, míg a színésznő 71. „Minden elismerés, ez is. Hogy micsoda egy kiváló pasi vagyok, aki 87 évesen elválik. Mondhatták volna azt is, hogy miért nem tudott megmaradni a fenekén egy öregember, aki tudta, hogy előbb-utóbb ápolni kell, gond van vele. Be szokták adni az ilyeneket öregotthonba, majd befejezik” – fogalmazott Vitray. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindent maga mögött hagyott

„Úgy éreztem, hogy bennem van még van annyi, hogy ezt érdemes megkockáztatni. Nem csak a kései időpont furcsa benne, hanem úgy jöttem el, hogy mindent magam mögött hagytam” – tette hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Életre-halálra ment

A médiaszemélyiség azt is őszintén elmondta, hogy egyetlenegy dolog volt fontos, hogy minél előbb elváljon. Életre-halálra ment az az időszak. Vitray szerint, ha egy házasság eljut idáig, kár keresni a hibást.

Megfogyatkoztak az érzelmek

„Mind a kettő hibás mindig. Biztosan most is így volt. Az irántam tanúsított érzelmek valamiért megfogyatkoztak. Eljutottam oda, hogy útban vagyok. Valahol engem keresnek, vagy rám várnak. Egyszerűen ennek meg kellett történni. Úgy éreztem, hogy akkor a nyugodt éveimet lopom el” – árulta el Vitray Tamás.

Betöltötte a 90-et

A BudaPestkörnyéke.hu is írt arról, hogy Vitray Tamás november 5-én ünnepelte 90. születésnapját. A riporter generációk számára volt családtag, a hangja, a tudása, a felkészültsége megannyi sport-és kulturális műsorban szórakoztatta vagy épp gondolkodtatta el a nézőket. A Kossuth-díjas, kiváló művész, a Magyar Televízió örökös tagja jól érzi magát és a mai napig dolgozik.

21 olimpiáról közvetített

Összesen 21 téli és nyári olimpiáról közvetített és a Magyar Televízió archívumában nagyjából 4000 műsorát tartják számon. 46 magyar olimpiai arany kommentátora volt. De megérte az 1986-os mexikói futball-vb nagy traumáját, a szovjetek elleni 0-6-ot is.

Lollobrigidával táncolt  

Vitray Tamás nemcsak olimpiák, világbajnokságok, emlékezetes sportesemények közvetítésével vált legendává. A Magyar Televízió megszámlálhatatlan szórakoztató műsorában is szerepelt. Ha a helyzet úgy hozta, táncolt Gina Lollobrigidával szilveszteri műsorban, riporter és showman volt egy személyben. 

Még ma is dolgozik

Vitray Tamás még ma is aktív. Dokumentumfilmesekkel dolgozik és élvezi ezt a munkát is. Továbbra is megvan a rendszer az életében, reggelente elvégzi azt a fizikai munkát, ami egy ebben a korban lévő férfinek elengedhetetlen: gimnasztikázik és szobabiciklizik.

Döbbenetes hazugságok

Vitray évek óta kiváló egészségnek örvend, egyedül él, de soha nem magányos. Két fia és az öt unokája rendszeresen ott van vele vagy körülötte. A televíziós legenda a Heti Jégbüfében elmesélte azt is, hogy sokszor döbbenetes hazugságokat olvas magáról, ami bántja őt, hiszen azt szereti, ha kedvelik őt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vitray Tamás. Fotó: archív