Összetört az a buszsofőr, aki egy egész napra bezárta a buszba az óvodás kislányt. Inez azóta is életveszélyes állapotban van, lélegeztetőgépen tartják. A sofőr fia azt mondta, az édesapjának minden segítséget megad a családja, mert nem könnyű egy ilyen tragédiát feldolgozni.

Bezárta a buszba

Amint arról korábban beszámoltunk, pár nappal ezelőtt életveszélyes állapotba vittek kórházba egy 4 éves kislányt, miután a buszsofőr bezárta a járműbe. Inez közel 8 órán át tartózkodott a buszon, amelyben 50 fok is lehetett.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felmelegedett a légtér

A járat a környék településein reggelente begyűjti a gyerekeket, hogy elszállítsa az intézménybe, majd délután haza is vigye őket. A busz leparkolt, és vélhetően nagyon gyorsan felmelegedett a légtere.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mentőhelikopterrel vitték kórházba

Ha a kislány meg is próbált segítségért kiabálni, azt senki nem hallotta. A fatális hiba csak akkor derült ki, amikor T. István buszvezető délután a kisbuszhoz ment. Azonnal értesítették a mentőket, akik sokáig küzdöttek Inzért. Helikopterrel szállították a debreceni kórházba.

Lélegeztetőgépen tartják

A gyereket azóta is lélegeztetőgépen tartják, az orvosok folyamatosan küzdenek az életéért. Szülei sírva beszéltek arról, hogy a család folyamatosan imádkozik érte.

Összeomlott az édesanya

„Senkinek nem kívánom, hogy átélje, amit én, viszont a sofőrnek azt kívánom, hogy szenvedjen háromszor annyit, mint a kislányom. Azon a napon a buszon egyedül ő vigyázott a gyerekekre. Korábban egyébként nem ismertük, a múlt héten találkoztunk vele először. Szerintem helyettesített” – mondta a Borsnak a kislány édesanyja.

Tudhatott a kislányról?

Érthetetlen, hogy senki nem kezdte el korábban keresni a kislányt, akár több felelőse is lehet az ügynek. Szintén megdöbbentő, hogy a Tények információi szerint a sofőr tudhatott a kisbuszban lévő kislányról.

Jelezhették neki a kislányt?

Két iskolás jelezte a sofőrnek, hogy egy kislány van a buszban, de a férfi továbbment, leparkolt, lezárta a járművet, és távozott. A sofőr csak helyettesített, ám most akár évekre börtönbe kerülhet, és az ügye nagyban függhet attól, mi lesz a kislánnyal.

Sokan ismerik őket

A sofőr Kiskunhegyesen él. Az egyik helyi lakos azt mondta, felesége egy köztiszteletben álló pedagógus. A házaspárról pedig csak jókat tud mondani.

Megszólalt a sofőr fia

„Az édesapámat nagyon megviselték a történtek. Külön kérték, hogy a vizsgálatok lezártáig senkinek se nyilatkozzunk, de egyébként sem rendelkezem a szörnyű esettel kapcsolatban elegendő információval” – ezt már T. István fia mondta a Borsnak.

Nem könnyű feldolgozni

A felvetésre, hogy a család ismerősei szerint tartani lehet attól, hogy a sofőr kárt tesz magában, a fiú így válaszolt: „Egy ekkora tragédiát nem lehet könnyen feldolgozni. Megpróbálunk megfelelő segítséget szerezni, és természetesen mindannyian az édesapám mellett vagyunk”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció