2012 áprilisában történt tragédia a Fejér megyei Kulcson: Horváth Csanád Jutas négy szerettét ölte meg brutális kegyetlenséggel a település egyik legnagyobb épületében. A ház azóta üresen állt, de nem rég egy fiatal pár beköltözött az ingatlanba, ahol borzasztó dolgok történtek.

A későbbi támadó nem volt boldog

A Bors azt írja, Horváth Csanád Jutas az ideje nagy részét számítógépes játékokkal töltötte. Ugyan Kulcs egyik legnagyobb és legpazarabb házában lakott családjával, azonban a gazdagság nem vonta magával a boldogságot is.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Alig beszéltek egymással

A családtagok egymással is alig kommunikáltak, és az épületen belül mindenkinek megvolt a saját, kulcsra zárható részlege – írja a lap. Horváth Csanád Jutas hosszú ideig fontolgatta, hogy megszabadul szeretteitől, ugyanis úgy vélte, ők gátolják meg abban, hogy egy magasabb rendű, démoni létrendbe emelkedjen.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az első gyilkosság

2012. április 4-én történt az első emberölés: elcsalta a bátyját egy közeli ingatlanba azzal az ürüggyel, hogy végre kipróbáljanak egy korábban vásárolt nyílpuskát. Az épületbe érve Jutas hátulról leszúrta 34 éves testvérét. 

Egy nappal később végzett a nagyszüleivel

Egy nappal később, április 5-én a 87 éves nagyapját megverte, majd leszúrta a könyvtárszobában. Ezután, ugyancsak egy késsel végzett a hálószobában tartózkodó, 83 éves nagyanyjával. 

Április 6.-ra tervezte a többi gyikosságot

A férfi áramot először vezetett a ház emeletére vezető ajtó kilincsébe, de a módszer nem vált be. Ezután rájött, hogy drasztikusabb eszközre van szüksége, ezért ismét kést ragadott, és rátámadt a nővérére. A lány jajveszékelését a szülők is meghallották, és odasiettek. Ekkor végezte ki Csanád az édesapját. Az anyát is megpróbálta megölni, de ő súlyos sérülésekkel megúszta.

Elfogták a rendőrök a gyilkost

A nővérnek sikerült elmenekülnie és értesítette a közelben lakó barátját, aki azonnal elindult a helyszínre, és felhívta a rendőrséget is. A gyilkos időközben elmenekült a házból, de néhány órával később a Duna-parton elfogták.

Egy nap kiengedhetik a támadót

Az igazságügyi elmeorvosok szakvéleménye alapján a férfi a büntethetőséget kizáró mértékű elmezavarban szenvedett, ezért felmentették a gyilkosság vádja alól, és elrendelték a kényszergyógykezelését – írja a Bors. Ez azt jelenti, hogy az elvi lehetőség megvan rá, hogy egy nap gyógyulttá nyilvánítsák és kiengedjék.

„A rémségek háza”

A hatalmas épületet a kulcsiak rémségek házaként emlegetik. Ez mellett, a telek egyik leválasztott részén egy kisebb lakóingatlan áll, azt használja a történtek óta Manyi, a férfi édesanyja, aki a Borsnak korábban elmondta, hogy nem fogadná vissza gyermekét.

Árulták a házat és meg is vették

A nagy házat évek óta árulták, 52 milllió forintért – az utolsó információk szerint, de 2012-ben 5 millió forintot kértek érte. Sokáig nem találtak komoly érdeklődőt, azonban néhány hónappal ezelőtt eldőlt az épület sorsa, és megvette egy vállalkozó házaspár.

A helyiek csodálkoznak, hogy valaki beköltözött a házba

– Sanyi és Erika udvariasan bemutatkozott, de mélyebben nem ismerkedtünk meg! – mondta a Borsnak az egyik szomszéd, és hozzátette: a környéken élők csodálkoztak, hogy léteznek emberek, akik képesek beköltözni a horrorpalotába. „Nem kell ahhoz feltétlenül a szellemekben hinni, hogy egy ilyen múlttal rendelkező házról azt gondoljuk, hogy rosszak az energiái” – magyarázta az idős asszony.

Hallottak a tragédiáról

A Bors elérte a ház új lakóit, akik nyilatkozni nem akartak, de annyit elmondtak, hogy természetesen hallottak arról, hogy mik történtek az új otthonukban, ez rossz érzéssel is töltötte el őket, de már csak a saját életükkel foglalkoznak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: MTI/Beliczay László