A furgonban kinyílt a légzsák, ez menthette meg a súlyos sérüléstől a sofőrjét. A tartálykocsiban lévő üzemanyagot át kellett fejteni.

Itt történt a baleset

Szombat reggel, a köd leple alatt egy M.A.N. tartálykocsi és egy Peugeot Expert furgon ütközött a 9. Soroksári út és Kvassay Jenő út jelzőlámpás csomópontjában. A tartálykocsi Csepel felől közelített a kereszteződéshez, a szállított üzemanyag miatt igen lassú tempóban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ködös időben történt a baleset

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Ez lehetett a kiváltó ok

A jelzőlámpa sárgára váltott, de a középkorú sofőr úgy döntött, még átgurul a kereszteződésen. Csakhogy mire elért a Soroksári út befelé vezető oldaláig, a lámpa valószínűleg pirosra váltott…

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A megsérült tartálykocsi…

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

… és a furgon

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Elkerülhetetlen lett az ütközés

A Koppány utca felől már zöld jelzésen érkező furgon vezetője a sűrű ködben már csak túl későn észlelte, hogy előtte keresztben áthalad a tartálykocsi, ezért nem tudott megállni és jobb oldalának ütközött, pont ott, ahol az üzemanyag-lefejtő csonkok vannak.

A tartálykocsi is jelentősen megrongálódott

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Nagy mennyiségű üzemanyag került az útra

A Peugeot megpördült, a tehergépkocsi pedig még haladt nagyjából 100 métert a belső sávban, közben a sérült csonkokból az útra folyt több tíz liter üzemanyag. A furgont is egy középkorú férfi vezette, használta a biztonsági övét, a kormányba épített légzsák azonnal ki is nyílt, így ő nem sérült meg, még a szemüvege is sértetlen maradt. A tanker vezetője sem szenvedett sérülést, az üzemanyagot viszont át kell fejteni egy másik tartálykocsiba, ezért a Kvassay út ezen szakasza jelenleg is le van zárva.

Le kellett zárni a szóban forgó útszakaszt

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

A tűzoltóknak és a katasztrófavédelemnek is akadt dolga

A fővárosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, egy védősugár biztosítása mellett áramtalanították a járműveket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A tűzoltók és a katasztófavédelem járművei

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült felvétel – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu