Felszámoltak egy droglabort Gödöllőn. A három férfi egy panellakásban állította elő a kábítószert,  amelyből 45 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani. Letartóztatták őket.

A fürdőszobában konyvasztották a drogot

A három férfi egy ideje kábítószer előállításával és terjesztésével foglalkozott. Egy gödöllői panellakásba vitték az alapanyagokat, a házi termelés a fürdőszobában zajlott, az elkészült, közel 15 kilogramm fehér, krémes anyag 16 zacskóba adagolva várta további sorsát a fagyasztó polcain. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több eszközt is találtak a lakásban

A méregkeveréshez használt lakásban fóliázógépek, digitális mérleg, keverő edények, valamint a drog összetevői – koffeinpor, kénsavval és opioiddal teli kannák hevertek.

Az autóban tárolták a pénzt

Hasonló zsákmányt találtak a tettesek autóiban is kiegészítve 1,4 millió forinttal és 1900 euróval.

Ez is érdekelhet

4 éves gyermeke szeme láttára akarta megölni volt párját a dühöngő férfi, a nagyszülők mentették meg az asszony életét

45 kg amfetamint akartak előállítani

A lefoglalt hozzávalókból kb. 45 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani, így a hónapok óta zajló információszerzés alapján kivitelezett akcióval a rendőrök közel 180 millió forint kiskereskedelmi értékkel bíró drog utcára kerülését akadályozták meg.

Egy férfi tett beismerő vallomást

Az egyik előállított, az 57 éves F. Richárd nem tett vallomást, a 33 éves budapesti Gy. István tagadott, az 58 éves kerepesi K. István részben beismerő vallomást tett.

Letartóztatták őket

Az azóta letartóztatott férfiakkal szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

A rendőrség az alábbi videót tette közé az elfogásukról

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a lefoglalt alapanyag egy része – Forrás: police.hu