A téli szünetben karácsonyi kocsikkal és nosztalgiavonatokkal közlekedik a Gyermekvasút, ráadásul járműbemutató is lesz különlegességekkel

Minden nap Gyermekvasút

A téli szünetben mindennap várja látogatóit a Gyermekvasút, érdemes egy kisvonatozással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe – újévkor viszont rövidebb lesz az üzemidő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Feldíszített vasúti kocsik

Idén is két feldíszített vasúti kocsi gondoskodik utazás közben az ünnepi hangulatról, közülük az egyik külső világítást is kapott, így igazi fénykocsiként fut a síneken.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hangulatos járművek

Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig közlekednek: általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról.

Téli hétvégi menetrend

December 22. és január 8. között a téli hétvégi menetrend érvényes. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9:10 és 16:10 között, míg Széchenyihegyről 10:03 és 17:03 között. A hagyományos vonatokon kívül december 31-én nosztalgiavonat is közlekedik C50-es dízelmozdonnyal. Január 1-jén, vasárnap az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10:10-kor, Széchenyihegyről 11:03-kor indulnak. A menetrend itt érhető el.

Igazi családi program

A két ünnep között igazi családi program is várja a vonatokért rajongó gyerekeket. December 28-án és 29-én Csillebérc állomáson kisvasúti járműbemutatót tartanak, ahol közelebbről is meg lehet nézni több olyan járművet, melyek éppen kerek évfordulójukat ünneplik.

Bendegúz is látható lesz

Ezek közé tartozik a 120 éves nyitott peronos aradi személykocsi, hazánk legöregebb, 70 éves C50-es mozdonya, a 60 éves Mk49-es mozdony, valamint a jövőre 50 éves Mk45-ös mozdonysorozat egyik ismert példánya, Bendegúz.

Vasutas sapka és kismozdony

 Csillebérc állomáson a kisebbek papírból elkészíthetik saját menesztőtárcsájukat, jelzőzászlójukat, de kivágóból készíthetnek vasutas sapkát és kismozdonyt is – írta a 2kerület.ittlakunk.hu.

Fúvószenekar és előadások

Mindkét nap 10-től 16 óráig fogadja a látogatókat a rendezvény, melyet a Gyermekvasút fúvószenekarának műsora nyit meg, és napközben kisvasúti témájú előadásokkal is várják az érdeklődőket a szalonkocsiban.

Nosztalgiavonatok gőzmozdonnyal

Szerdán és csütörtökön a program helyszíne és a széchenyihegyi végállomás között félóránként nosztalgiavonatok is közlekednek, melyeket felváltva továbbít a Gyermekvasút két üzemképes gőzmozdonya.

Kigördült a fénymozdony is

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy karácsonyi fénymozdony szeli át az országot az ünnepek idején: a népszerű V43-as villanymozdonyt nagyon sok helyen láthatják az érdeklődők az előttünk álló napokban. Részletek a cikkben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Gyermekvasút. Fotó: Youtube