A férfi a kutyáját engedte ki az udvarra, amikor hat vaddisznóval találták szembe magukat, akik rátámadtak a férfire. A gazdáját védő kutya életét vesztette, míg a férfi megsérült.

Egy családi ház udvarán történt

A támadás még december 28-án történt, az Álladvédőrség szerint egy esti időpontban. Mint írták, a férfi egy családi ház udvarán engedi ki az udvarra a kutyáját, és ő maga is kiment vele levegőzni, amikor egyszer csak egy hat fős vaddisznó családdal néztek szembe – írja a Bors.

Levegőzni ment ki a férfi

– Egy este egy XII. kerületben élő családi ház udvarán esti pisiltetésre kiengedtek egy németjuhászt. Gyanútlanul a gazdája is kiment levegőzni talán, amikor hat vaddisznóval találta magát szemben: két felnőttel és négy kicsivel – írta Facebook-posztjában az Állatvédőrség. A két felnőtt vaddisznó egyenesen a döbbent férfinek támadt, akit németjuhásza hősiesen próbált védelmezni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Öt perc kellett csak a vadállatoknak

A két felnőtt vaddisznó megtámadta a gazdát. A kutya próbálta védeni őt, de sajnos a vaddisznók győztek. Az állat öt perc múlva már nem élt. A gazda is szenvedett el sérülést – írták a szomorú végkifejlettről. 

Ha kint etetjük az állatokat, előfordulhat a váratlan vendég

Hozzátették, hogy olyan területeken, ahol a környéket emberek és állatok is lakják, és közös területen osztoznak, nem ritka, hogy vadállatok is megjelennek, akik sokszor akár veszélyesek is lehetnek. Főleg akkor számíthatunk rájuk, hogyha kint etetjük állatainkat vagy éppen egy teli szemetes várja őket a hideg, ínségesebb hónapokban.

A vaddisznó nem túl barátságos állat

– Tudjuk azt is, hogy a potya kaja könnyű préda rókának, sakálnak, vaddisznónak, borznak és sok más állatnak. A Cirmikének minden nap kirakott étel a teraszon rutinszerű vadállatetetéssé tud átcsapni. A nyitva felejtett kuka maga a Kánaán. A vaddisznó pedig nem a legbarátságosabb beszélgetőpartner, pláne, ha kölykei vannak – szögezték le. 

Van pár jó tanács, amit jobb ha betartunk

 A szakemberek azt kérik, fokozott óvatossággal járjunk el, ha esetleg szembe találjuk magunkat egy vadállattal: „Ha vaddisznót, őzet, vagy vadállatot láttok, kerüljétek el őket! A kerítést időről időre ellenőrizzétek! Ne hagyjatok kint ételt, ne hagyjátok a kukákat nyitva, célszerű a szemétszállítás reggelén kirakni az utcára” – kérik. 

Vaddisznócsalád keltett rémületet Pest megyében is

Egy vaddisznócsalád jelent meg a Barát-patak mellett, a bevásárlóközpont mögötti kutyafuttatóban Budakalászon még tavaly októberben. A szóban forgó terület éppen a belterület és a külterület határán fekszik. Ez azért gond, mert belterületen a vadak csapdázásához vagy vadászatához rendőrségi engedély kell.

Ezért lehet a megjelenésükre számítani

Az állatok élettere egyre csak csökken. Az olyan patakok, mint a Barát-patak egyfajta ökológiai folyosóként funkcionálnak a lakott területen valamint annak mentén.

Ezt kell tenni, ha vaddisznókat látsz belterületen

Amennyiben belterületen vaddisznókat észlelsz, akkor hívd a rendészeket a +36 (70) 314 6104-as telefonszámon 6:00 és 22:00 között. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A bejegyzés az esetről:

Kiemelt kép: illusztráció