Az állatok élettere folyamatosan csökken, így egyre gyakrabban merészkednek lakott területre.

A Barát-patak mellett bukkantak fel az állatok

Egy vaddisznócsalád jelent meg a Barát-patak mellett, a bevásárlóközpont mögötti kutyafuttatóban Budakalászon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Belterület és külterület határán jelentek meg

A szóban forgó terület éppen a belterület és a külterület határán fekszik. Ez azért gond, mert belterületen a vadak csapdázásához vagy vadászatához rendőrségi engedély kell.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kinek a feladata távol tartani a vadakat?

A vadak távoltartásáról külterületen a Pilisvölgye Vadásztársaságnak kell gondoskodnia, így nekik kell a hajtásuk és szükség esetén a kilövésük kapcsán intézkedni.

Ezt teszi most a vadásztársaság

A vadásztársaságnak fel kell derítenie az eset miatt a helyzetet, majd ezt követően fogják tudni meghatározni a teendőket.

Egyre többször észlelnek vaddisznókat az emberek

A Buda környéki erdőkben egyre gyakrabban látnak emberek vaddisznókat. Sőt, tavasszal a Szent János kórház udvarán húsznál is több vaddisznó randalírozott.

Ezért lehet a megjelenésükre számítani

Az állatok élettere egyre csak csökken. Az olyan patakok, mint a Barát-patak egyfajta ökológiai folyosóként funkcionálnak a lakott területen valamint annak mentén.

Veszélyes lehet a malacokkal való találkozás

Bár a vaddisznók alapvetően kerülik az embereket, nem kizárt, hogy valaki akár erdőkben, akár lakott területeken találkozzon velük. A kicsinyeit védő kocák különösen veszélyesen viselkedhetnek.

Ezek is érdekelhetnek!

Érdemes óvatosnak lenni sötétedés után

Azt kérik az emberektől, hogy a kutyafuttatót napkelte előtt és sötétedés után ne használják. A szakemberek dolgoznak a veszélyhelyzet felderítésén és annak elhárításán.

Ezt kell tenni, ha vaddisznókat látsz belterületen

Amennyiben belterületen vaddisznókat észlelsz, akkor hívd a rendészeket a +36 (70) 314 6104-as telefonszámon 6:00 és 22:00 között. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Archív