Nyolc előadást töröltek a József Attila Színház novemberi programjából. Maga a színház igazgatója mesélt a drasztikus döntés okairól.

Ezzel indokolják a döntést

A színház weboldalán azt írják, hogy „a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel a József Attila Színház a következő időszakban megváltozott műsorrenddel működik.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezek a darabok maradnak el novemberben

  • 2022. november 8. kedd 17:00 Száll a kakukk fészkére
  • 2022. november 10. csütörtök 19:00 A király beszéde
  • 2022. november 14. hétfő 19:00 L’art pour L’art Légitársaság
  • 2022. november 23. szerda 19:00 Portugál
  • 2022. november 24. csütörtök 17:00 Komámasszony, hol a stukker?
  • 2022. november 24. csütörtök 19:00 Amadeus
  • 2022. november 29. kedd 15:00 A beszélő köntös
  • 2022. november 29. kedd 19.30 A gyertyák csonkig égnek

Ezt teheti, akinek jegye volt valamelyik törölt előadásra

Aki korábban már jegyet vásárolt valamelyik olyan előadásra, ami elmarad, az becserélheti másik, megtartásra kerülő darabra, vagy vissza is tudja váltani a jegyét a Szervezési Irodában, amelynek elérhetősége a József Attila Színház honlapján található meg.

Novemberben csak hétvégente lesz nyitva a József Attila Színház

A hétköznapi előadásokat egytől egyig törölték a programból. Az igazgató, Nemcsák Károly azt mondta, hogy áttekintették a már kiadott november és készülőfélben lévő decemberi műsorukat. Ezután határoztak úgy, hogy a legegyszerűbb, ha csak hétvégente fognak játszani.

Kérdés, meddig lesz ez így

Nemcsák Károly egyelőre nem tudta megmondani, hogy csak az év végéig lesz zárva a színház hétköznapi napokon, vagy további hónapok is lesznek, amikor csak hétvégente lesz előadás.

Előfordul, hogy még ma is Vágási Feriként szólítják meg az utcán

Nemcsák Károlyt sokan még mindig Vágási Ferivel azonosítják, aki a Szomszédok című sorozatban alakított 13 éven át nyomdászt. A szereppel komoly népszerűségre tett szert, rajongtak érte a hölgyek. Néhány éve úgy nyilatkozott, hogy a sorozat szereplőivel tartja a kapcsolatot mind a mai napig, és megviseli minden kolléga elvesztése.

Ezek is érdekelhetnek!

A Vígszínházban is takarékoskodnak

A Vígszínházban a próbákon kizárólag a munkafényt kapcsolják fel, de szigetelték az ablakokat valamint cserélték a kazánt is.

A Centrál Színházban hosszútávban gondolkodnak

A Centrál Színházban a gázfűtést megpróbálják klímával kiváltani, máskülönben négyszer annyit kellene fizetni a rezsiért.

Súlyos árat kell fizetni a fejlesztésért

A klímára átállásnak súlyos ára van, körülbelül 70 millió forintba kerül a fejlesztés. A Centrál Színház éves bevétele nagyságrendileg 1 milliárd forint, Puskás Tamás igazgató szerint a fejlesztés költsége “megeszi” a nézőtér felújításának az 50 millióját. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nemcsák Károly – Forrás: József Attila Színház