Az egyik tolvajt elkapták, azt a 4,5 milliós cipőt viszont még mindig keresik a rendőrök, amit egy budapesti üzletből loptak el március elején.

Megvan az egyik tolvaj!

Megvan az egyik tolvaj, aki ellopta a 4,5 milliós sportcipőt egy budapesti boltból március elején – közölte a jó hírt a meglopott üzlet vezetése. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy testvérpár a tettes

Kiderült, hogy egy testvérpár lophatta el a korábban a Cápák között című műsorban is feltűnt, sikeres vállalkozó luxuscipőjét. Egyiküket elfogták Újpesten, és indítványozták is a kitoloncolását. A két tolvaj külföldi állampolgár és korábban is toloncolták már ki őket Magyarországról.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy lett meglett

Az elfogott gyanúsított lett állampolgár, és mint kiderült, illegálisan tartózkodik Magyarországon, ugyanis korábban elítélték embercsempészet miatt, ezért kiutasították. Most letartóztatásban van a lopás miatt. A férfi a családjához jött vissza. Testvérét, akivel együtt járt az üzletben, nem találják, ahogyan a cipő sincs meg.

Vitrinből vitték el

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy elloptak egy Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú tornacipőt Pachert Balázs boltjából, a Balázs Kicks üzletéből. A drága, különleges lábbelit egy külön vitrinbe tartották, több társával együtt. A favitrin a kirakott videó szerint azért maradt nyitva, mert előtte épp onnan próbált fel valaki egy cipőt. Az eset szombat délután történt.

Felvétel készült az elkövetőkről

Az üzlet több felvételt is közzétett a tolvajokról. Ezeken jól látszik, hogy miután egyikük kivette a surranót a különleges cipőknek fenntartott vitrinből a kabátja alá, a hátához dugta el a cipőt, majd nyugodt szívvel kisétáltak a boltból. Az üzlet 300 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a luxuscipőket.

Így néz ki a drága cipő, amit elvittek:

Forrás: Balázs Kicks

Cégbirodalmat alapított

Pachert Balázs már tizenévesen cégbirodalmat alapított. 15 éves volt, amikor eladta első pár limitált szériás tornacipőjét, onnantól pedig nem volt megállás, felismerte a különleges tornacipőkben rejlő üzleti lehetőséget, végzős gimnazistaként pedig már saját üzletet nyitott.

Egyedi cipők, nagy kereslet

Az üzletember az RTL-nek elmondta: a fiatalok képesek akár egész éjszakán át táborozni a boltok előtt, hogy elsőként juthassanak hozzá egy-egy különleges cipőhöz. Ugyanis olyan cipőket árul, amelyek nagyon limitált darabszámban jelennek meg, óriási rájuk a kereslet. 

Orlando Bloom is vásárolt tőle

Üzletében nemcsak hazai hírességek, hanem világsztárok is megfordultak már. Például Orlando Bloom, aki két cipőt is vásárolt tőle. „Nagyon jó fej volt, meg is van a száma, úgyhogy úgymond jóban vagyunk” – idézte fel a találkozásukat.

Ez volt a tanulópénz

A fiatal vállalkozó hétvégén szó szerint megfizette a tanulópénzt. Azt mondta, mindent meg fognak tenni azért, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő. „Sajnos most a figyelmetlenségünkből adódóan ez történt. Százszor jobban oda kell figyelni. Sajnos ez tényleg hiba volt. A vitrint mindig zárva tartjuk, most tényleg nem így történt, de törekszünk arra, hogy többet ilyen ne forduljon elő” – magyarázta.

Hibáztak a tolvajok is

Balázsnak azonban rossz híre van az elkövetők számára: felhívta a figyelmet, hogy már sokan nem hiszik, de ezeknél a cipőknél nagyon fontosak a kiegészítők – így a doboz, a Louis Vuitton-tag és a porzsákok. Az elkövetők csak a két cipőt kapták fel, és azzal mentek ki, tehát így hihetetlenül nehezen fogják tudni értékesíteni a zsákmányt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a Balázs Kicks videójából