A lakberendezés jóval több annál, mint néhány szín kombinálása és az aktuális trendek követése. Ahhoz, hogy lakásod otthonos legyen, az egyéniségedet is ki kell fejezze, miközben terei praktikusak és élhetőek is. Cikkünkből kiderül, mitől lesz egyszerre komfortos és stílusos egy modern lakás!

A fókusz rajtad és az igényeiden van

Ritka, hogy egy üres házba belépve azonnal tudjuk, melyik bútornak hol a helye, és hogyan néznének ki a legjobban a terek. Ezért is olyan fontos ehhez egy külső, szakértői szem, aki egy terv alapján pontosan képes kivitelezni álmaink otthonát. A LivDan Home a lakberendezést 100%-ig a stílusodat figyelembe véve, költséghatékonyan valósítja meg. Így biztos lehetsz benne, az elképzeléseid a lehető legjobb kezekben vannak.

Milyen egy igazán modern enteriőr?

Ahhoz, hogy ezt meghatározhassuk, érdemes kicsit visszanyúlnunk az időben, a modernizmus 19. század végi, 20. század eleji születéséig. Ez nem csupán egy új, művészeti és építészeti irányzat volt ekkoriban: maga a polgári értékek és az ipari forradalom elleni lázadás. A romantikus, bonyolultabb rendszerek és felfogás helyett a stílusban már a letisztult egyszerűség kapta a főszerepet. Emiatt ma is gyakran keverik a minimalista vagy például a skandináv stílussal, mivel van köztük átfedés. 

Ám a modern stílus mégis kicsit más. Kifejezetten a szabályos, visszafogott, egyenes formatervezést részesíti előnyben – és csakis azokat a bútorokat, melyek valóban szükségesek az adott helyiségbe. Anyagokban pedig a föld és fa elemeket, a rozsdamentes acélt és a krómot.

Lakberendezői szemmel nézve tehát több szempontot is érdemes figyelembe venned, ha ezt a stílust szeretnéd viszontlátni a lakásodban. Kezdjük a színekkel: bár a jelenleg nagyon divatos fekete és fehér kontrasztja esztétikus, legalább annyira fárasztó is a szemnek hosszú távon. Így érdemes a stílus árnyalatokban gazdag mivoltát kihasználva, lágyabb tónusokban és textúrákban is gondolkodni. 

Ami pedig a felületeket illeti: ha a divat felől közelítjük meg a kérdést, az most inkább a lágyabb felületek felívelését mutatja. Ha funkciók szerint, akkor fontos mérlegelni: mennyire lesz nagy probléma, ha később sokat kell majd őket takarítani? Egy magasfényű felületen ugyanis minden sokkal jobban meglátszik… Amennyiben viszont az összkép esztétikája a lényeges, ökölszabályként elmondható: hiába elegáns a magasfényű bútor, ha magasfényű burkolat mellé kerülne. Az már túlságosan sok együtt, így ilyenkor érdemes lehet a mattabb vagy selyemfényű bútorzat mellett letenni a voksunkat.

Kinek való egy lakberendezővel való együttműködés – és kinek nem?

Ha alapvetően nyitott személyiségnek tartod magad, aki képes megfogadni mások javaslatait is, egy lakberendezői csapattal élmény lesz majd együttműködnötök. Ám ha hajlamosabb vagy “uralni” a folyamatokat, készülj fel rá lélekben, hogy itt bizony kompromisszumokat kell majd kötnöd. Másképp nem fog menni – hiszen csak egy motivált, lelkes szakértő tudja kihozni az otthonod adta lehetőségekből a legtöbbet.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: livdanhome.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.