440 szülőképes helyi nőt vizsgált meg a rendőrség 2004-ben, miután a péteri szeméttelepen egy csecsemő holttestét találták meg. A bűncselekmény gyanúsítottját csak idén júniusban fogták el.

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla nemrég, 16 év után derült ki egy férfiról, hogy Péteriben megölhette az újszülött gyermekét. A rendőrség leporolt egy régi ügyet és a fejlettebb technikának köszönhetően sikerült felgöngyölíteniük az egykori bűncselekmény. Most újabb részleteket közöltek a szörnyű bűncselekményről.

440 nőt vizsgáltak meg

2004. január 1. és december 31. között feltérképezték a Péteriben éltő állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező, szülőképes nőket. Az elsődleges vizsgálat 440 asszonyt érintett, majd innen tovább szűkítették a kört. A tanúvallomások után 55 potenciális anyajelölt maradt. Az adatgyűjtés és a beszerzett DNS-minták után az eredményeket anyasági vizsgálat céljából a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Genetikai Intézetének küldték meg elemzésre.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

A szakvélemény alapján kiderült, hogy már az első körben látókörbe került, egy jelenleg 48 éves péteri nő volt a gyermek biológiai édesanyja. Ezek alapján tanúként hallgatták ki az asszonyt, aki elismerte, hogy 2004. szeptember 23-án, az éjszakai órákban egy kisfiúnak adott életet a családi házukban. Ott élt együtt a korábbi házasságaiból származó öt gyermekével és akkori férjével.

Nem tudott a terhességéről

Az asszony elmondta, hogy nem tapasztalt magán terhességi jeleket, ebből adódóan a szülés is váratlanul érte. Akkori férje, S. József szintén megdöbbent a nem várt eseményen. A házastársak között a kisfiú érkezése miatt heves vita tört ki. A veszekedés csillapodását követően, amikor a nő bement a fürdőszobába, hogy rendbe hozza magát, a férje eltűnt a házból a gyermekkel együtt. Mint kiderült, S. József több réteg textíliába, majd egy nejlonzacskóba csomagolta a csecsemőt, és kitette a ház elé a lomtalanításra ítélt holmik közé.

Aznap három körben vitték el a hulladékot a házak elől, vélhetően a második etapban szállították el az élve született csecsemőt is a szeméttel együtt. A férj, mint aki „jól végezte dolgát”, visszatért, és halállal fenyegette a nőt, ha a történtekről bárkinek beszél.

Félt a férjétől

Az asszony azóta is hallgatott, tanúvallomásában arról beszélt, hogy bár azóta elváltak, mégis félt a haragjától. A rendelkezésre álló bizonyítékok birtokában elfogták a jelenleg 58 éves monori biztonsági őrt, majd meggyanúsítottuk a bűncselekmény elkövetésével. S. József mindent tagadott – mondta keddi sajtótájékoztatóján a Hajdu Krisztián őrnagy.

A férfit emberölés bűntettének minősített esetével gyanúsították meg a nyomozók. Még időben felfedték szörnyűséges tettét, hiszen négy évvel később elévült volna a büntethetőség. A bíróság június 15-én elrendelte letartóztatását.

Kiemelt kép: ezen a szeméttelepen találták meg 2004-ben a csecsemő holttestét – Forrás: police.hu