Egy Honda nagymotorral közlekedett egy férfi a 3. kerületben, a Pusztakúti úton Csillaghegy felé. Megcsúszott, elesett és egy autó alá csúszott. Korábban egy autós majdnem lebontott egy benzinkutat a Szentendrei úton.

Miért előzött?

Két autó között haladt egy motoros a Mocsáros dűlő közelében a 3. kerületben. Nem gyorsan, amikor úgy döntött, hogy előzésbe kezd. Meg is kezdte a kikerülést balról, de a (már? még?) nedves úttesten a motor megcsúszott.

Átesett a túloldalra

A férfi elvesztette uralmát a Honda felett, a motorral együtt az útra zuhant, majd a szemből érkező Ford alá csúszott, úgy, hogy a feje pont találkozott a lökhárítóval.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A sisak sem tudta elég jól megvédeni

A nagyerejű becsapódás hatására a bukósisakja széttört, így a koponyája nagyon súlyosan megsérült. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sisak

BudaPestkörnyéke.hu/G.K.

Segítettek rajta

Először a szemtanúk közül egy egészségügyi képesítéssel rendelkező autós próbálta az életjeleket nem mutató motorost újraéleszteni, majd a paramedic képzéssel rendelkező járőrök folytatták, mivel az időközben lezúduló özönvíz miatt a mentő nem tudta megközelíteni a helyszínt.

Megérkezett a mentő is

Végül odaértek és szív- valamint tüdőmasszázs alkalmazása után sikerült szállítható állapotba hozni a Honda vezetőjét. A Fordot vezető férfi nem sérült meg a balesetben, de sokkos állapotba került a látványtól.

Korábban egy autós szinte belerohant egy benzinkútba

Csütörtökön kora délután egy idősebb hölgy haladt a Szentendrei úton, a Flórián tér irányából Békásmegyer felé. a 3. kerületben. A Bogdáni úti jelzőlámpás csomópontot elhagyva a külső sávban haladt, amivel csak az volt a probléma, hogy ez egy szélesen felfestett sáv, amelyből jobbra, benzinkúthoz lehet bekanyarodni. 

Alkohol

A hölgy ezt nem vette észre, vélhetően amiatt, mert a helyszíni alkoholteszt alapján ittas volt. Így aztán továbbment egyenesen, felhajtott a füves területre és a benzinkút totemoszlopának csapódott, majdnem kidöntve azt.

Tankolok húzták ki a járműből

A sofőr használta a biztonsági övét (őt egyébként a tankoló járművek vezetői szabadították ki, egyedül nem tudott kiszállni), ezért csak könnyebben sérült meg, illetve hogy nem csapódott be az éppen tankoló járművek közé, vagy az oszlop nem dőlt rá a benzinkútra, esetleg másik járművekre.

Címlapfotó: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.