A hős, nyolcéves Jázmin észlelte, hogy édesanyja rosszul van. Azonnal mentőt hívott, ezzel megmentette az anyukája életét.

Iskolába indult volna

Ez a reggel, február 7-én ugyanúgy indult, mint a többi. Jázmin az iskolába készülődött, anyja pedig összekészítette neki az útravalót. Viszont ez a reggel más volt, mint a korábbi ilyenek, és szerencsére a fiatal lány ezt hamar felfedezte, és hősként viselkedett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rosszul érezte magát az anyuka

Az édesanyja sem akarta, hogy Jázmin másképp érezze magát, ezért megpróbálta eltitkolni előle, hogy rosszul érzi magát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Magas láza volt

„Magas lázam volt, és minden porcikám fájt. Alig volt erőm. Kibotorkáltam a fürdőszobába, hogy a hideg zuhany levigye a lázam. Nem is gondoltam volna, hogy a kislányom ezalatt segítséget kér. Nagyon büszke voltam rá” – mondta Sztrémi Nikoletta, Jázmin édesanyja a Ripostnak.

„Tudtam, hogy orvost kell hívni”

„Láttam, hogy anyukám rosszul van és tudtam, hogy orvost kell hívni. Anyutól megtanultam, hogy ha baj van, akkor a 112-es számot hívjam. Beütöttem a számot a mobiltelefonba, és egy néni vette fel a telefont” – mondta Jázmin.

Egészen elképesztő, mennyire felnőttként viselkedett a kislány

Az operátor kérdéseire összeszedetten és higgadtan válaszolt. Megadta a nevet és a pontos címet. Elmondta mi történt, így a mentésirányító egyből tudta mi a dolga. A kislány lélekjelenléte egyetlen pillanatra sem ingott meg. Bevitte a telefont a fürdőszobába, ahol már az anyukája erősítette meg, hogy segítségre van szüksége.

Meghívták a Rendőrpalotába

A hősies tett nem maradt viszonzás nélkül. Az édesanyja gondoskodó kezekbe került, a kislány bátor viselkedését pedig úgy ismerték el, hogy öccsével együtt meghívták a Teve utcai rendőrpalotába.

Hatalmas játszadozás lett az ijedtség vége

Jázmin és Norbert aztán nagyon élvezték a látogatást, és a rendőrség vendégszeretetét. Egy rendőrautó ment értük és szállították őket a rendőrség budapesti főhadiszállására.

Önfeledten szórakozott a testvérpár

A két kisgyermek megilletődve szállt ki az autóból. Az épületet végigjárva felültek a rendőrmotorra, és megnézték az épületben lévő rendőrségi kiállítást is

Jázmin elmondta, mi tetszett neki a legjobban

Jázmin bevallotta, neki a kiállított bábok és festmények tetszettek a legjobban, mivel ő maga is nagyon szeret rajzolni, és festeni.

Még ajándékot is hazavihetett

Az élményekkel teli látogatást követően a kislány boldogan vette át Kuczik János Zoltán vezérőrnagy ajándékát, egy Harry Potteres társasjátékot.

Kiemelt fotó: police.hu

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.