Szász Júlia a poklok poklát járta meg a traumatológián, miután balesetet szenvedett a Nemzeti Színházban. Most részletesen elmesélte az egyik napját. Azt írta, a nővérhívót megnyomni felér egy öngyilkossággal.

A díszletről zuhantak le

Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót november elején érte baleset, amely a színpad és kulisszák határán történt. A két művész a felépített díszlet felső emeletéről zuhant négy métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedtek, hogy azóta sem tudtak visszatérni a színpadra. Közben kiderült, hogy Horváth Lajos Ottó keze olyan súlyosan sérült, hogy nem valószínű, hogy valaha mozgatni tudja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszavitték a kórházba

Szász Júliát is, a zuhanás után, a mentők kórházba vitték. Színházi források szerint többször megműtötték. Egy hét után már elhagyhatta a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikáját, de pár nap után visszavitték, mert újabb orvosi beavatkozásra volt szükség. Azóta ismét távozhatott a kórházból, most pedig részletesen beszámolt az ott töltött időről a 24 óráig elérhető Instagram-sztorijában.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy este a kórházban

„Traumatológia 4. este. Kiabáló bácsik, fulladozó nénik – vagy fordítva. Mellettem Katalin combnyaktöréssel elmesélte az egész életét, informatikatanár volt, a férje matematikus, Kijevben tanultak, sokat jártak színházba, stb. Nagyon fáj neki. Nekem is. Zsibbad az egész lábam, szúr, nyilall, semmit nem értek a fájdalomcsillapítók” – olvasható a történetében, amelyhez hozzátette: hamarosan mosdóba kell mennie, ami „hosszú és nehéz út lesz, egyedül nem fog menni”, így azon elmélkedett, vajon egyből kérjen fájdalomcsillapítót, vagy majd csak utána.

Nővérhívó

„De akkor nemsokára megint kell szóljak, és egy órán belül kétszer megnyomni a nővérhívót, felér egy öngyilkossággal. Nem segít a people pleaser-ségem (mindig a mások érdekeit néző ember) csak nehogy gondot okozzak, esetleg teher legyek. Az valóban szörnyű lenne. Mondjuk van kitől félni” – írja közösségi oldalán a színésznő.

Éjszakás nővérek

„Az éjszakás nővérek nem szarral gurigáznak. Néha az az érzésem, hogy csak fitogtatják a hatalmukat, hogy ők a Segítő Istenek, akik csak akkor nyújtják ki a kezüket, ha jól viselkedünk – vagy jön az ‘ejnye-bejnye, drágám, tessék ezt abbahagyni, vagy lekötözöm’. Részben jogosan. Emberfeletti, amit csinálnak, és az öregek tényleg kezelhetetlenek. Gondolom, ezért célszerű mindenkivel ezt a büntető-kontrolláló-anyáskodó hangnemet megütni. Ez működik. De vannak közöttük, akik egyszerűen csak frusztráltak és gonoszak. Erre majd visszatérek” – fogalmazott a színésznő.

Elviselhetetlen fájdalmai voltak

„Ég a gyomrom, wc-re kell mennem és elviselhetetlenül fáj a lábam” – írja a színésznő, aki szobatársát, Katalint is újra szóba hozta, aki összekeverte őt a férjével. „Most meg a pelenkájában turkál. Na, ugye, ezek az idősek nem komplettek. Hál’ Istennek, én fiatal vagyok, ezt kb. 600-szor hallottam, mióta itt vagyok. ‘Tiszta tudatú, fiatal nő’ ráadásul. Hát, tesó, nem tudom… Fel a fejjel! Ebcsont beforr – vagy valami. ‘Fél év múlva már táncolni fog a színpadon’ – de vajon akarok? Nehéz kérdés. ‘Majdnem szerelem volt, egy lépés volt csak az ég(?)’ – ordítja a rádió, én meg koncentrálok, hogy összeszorítsam a farpofáimat” – mesélte a hivatalos oldalán egy cseppet sem fájdalommentes napjáról.

Megszólalt Alföldi Róbert

A napokban, Alföldi Róbert, Vidnyánszky Attila elődje is megszólalt a balesettel kapcsolatban. A rendező szerint elfogadhatatlan, ami a Nemzeti Színházban történt a novemberi baleset körül. Megdöbbenve figyelte, hogy Vidnyánszky Attila nem mondott le és szerinte egy színjáték zajlott körülötte. A Nemzeti Színház egykori igazgatója szerint az is elfogadhatatlan, hogy a két sérült színész még nem kapott kártérítést.

Nem kaptak kártérítést

A színész-rendező felháborítónak tarja, azt is, hogy a történtek után a két színész eddig egy fillért sem kapott. Azt is megemlítette, hogy szerinte elfogadhatatlan, hogy a 2 színész nem kapott még kártérítést, és Horváth Lajos Ottóval pedig a baleset után még nem is beszélt a Nemzeti Színház igazgatója.

Lemondott Vidnyánszky Attila

A baleset hatására Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színház éléről0. Közben több színházigazgató, nyílt levélben kérte meg Vidnyászky Attilát, hogy ne mondjon le az intézmény vezetéséről. Végül a miniszter sem fogadta el a lemondását, így továbbra is ő vezeti a Nemzeti Színházat.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szász Júlia – Forrás: BPK montázs