Legutóbb könyvet égetett, most az Európai Uniót szidja. Nem nagyon maradt más a frakció nélkül az országgyűlésben ücsörgő Duró Dórának, hogy foglalkozzon vele a sajtó, csak ha meglepő dolgokat mond vagy tesz. Most azt dobta be, hogy lépjen ki az ország az unióból. 13 éve a szavazók 84%-a támogatta az Európai Unióhoz történő csatlakozásunkat.

Lezáratná a határokat

Duró Dóra országgyűlési képviselő bizonyára azt szeretné, hogy a gyermekei ne járhassanak majd könnyen európai egyetemekre, vagy Magyarország határain ismét csak útlevéllel lehessen átjutni.

2030 a céldátuma

A könyvégető képviselő, a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese. Arról ír a közösségi oldalán, hogy „fel kell készítenünk hazánkat elsősorban gazdaságilag arra, hogy akár már 2030-ban elhagyhassuk ezt az egyébként is a szakadék felé rohanó bagázst, és a keresztény, nemzeti bástyákra építsük önrendelkezésünket.”

Forrásmegvonás

Majd így folytatja: szerinte csak idő kérdése, mikor vonják meg a Magyarországtól az uniós támogatást az – úgymond – balliberális brüsszelita politikusok. Duró Dóra férje, Novák Előd nemrég a Városházáról leszedte a sokszínűség jelképét, a szivárványos zászlót.

Könyvégetés

Duró Dóra legutóbb azért került a hírekbe, mert elégetett egy olyan mesekönyvet, amelyben összeházasodott két királyfi. Ezt követően két héttel már a homoszexualitásról beszélt Orbán Viktor is a rádióban.

Olyan, mintha összedolgoznának

A Mi Hazánk Mozgalom tagjai erőteljesen ott voltak a Jobbik szétszedésénél, most jórészt olyan témákkal kerülnek elő, amellyel pár héttel később a kormánypárt is szívesen fogalalkozik.

Szondázzák a lakosságot

Egyes politikai szakértők szerint a kormánypárt nem hivatalos előretolt helyőrségeként működnek, bedobnak egy témát, szondázzák a lakosságot és ha kell a kormány is megszólal.

Feltételekhez kötik a pénzeket

Az unióban maradás azért lesz fontos téma a magyar politikában, mert egy tegnapi hír szerint Brüsszelben tényleg jogállamisági kérdésekhez kötik majd a támogatások kifizetését. Így – többek között – amíg az Magyarország nem fogadja el az európai ügyészség fennhatóságát, addig kevesebb pénz érkezhet hozzánk.

Véget vetnének a pénzszórásnak

Egy kormánytól független ügyészség véget vetne több olyan pénzszóró beruházásnak, amely a miniszternökhöz közeli üzletembereket gazdagítja, ezért egyesek szerint a Fidesz-kormány már egyre kevésbé lehet majd érdekelt az uniós tagságban.

Menni vagy maradni

A Mi hazánkkal most bedobták a témát, ügyet akarnak belőle csinálni és nem kizárt, hogy a 2022-es választások egyik témája az lesz, hogy a kormány menni akar majd, a jelenlegi ellenzék viszont maradni szeretne az Európai Unióban.

Nagy többség szavazott 17 éve az EU-ra

A 2003. április 12-én Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása ügyében megtartott országos népszavazáson 45,62 százalékos részvétel mellett a választópolgárok óriási többsége 83,76%-a támogatta a belépést. A csatlakozásra végül 2004. május 1-jén került sor.

Kiemelt kép: Parlement- BPKmontázs