Szokatlan vírusmarketingnek bizonyult Dúró Dóra könyvdarálása: a Meseország mindenkié című meseantológiát bármiféle milliós promóció nélkül egy az egyig elkapkodták.

Valószínűleg Dúró Dórának nem éppen ez volt a célja

Jelenleg csak előrendelés vehető fel rá, a Book24 online könyváruház sikerlistáján pedig jeleneleg az első helyen tanyázik.

17 mese újragondolva

 A Meseország mindenkié tizenhét mesét tartalmaz ismert és pályakezdő kortárs írók tollából, szereplői pedig különféle hátrányos helyzetű csoportok: idősek, fogyatékkal élők, LMBTQ emberek, de a mélyszegénység és az örökbefogadás is szóba kerül benne – íra a 24.hu.

Kapcsolódó tartalom:

Ahol könyveket égetnek, ott embereket is fognak

A Mi Hazánk Mozgalom és Dúró Dóra azonban meleg propagandának titulálta a kötetet, és nyilvánosan, saját kezűleg darálta le annak egy példányát.

Dúró durván kiverte a biztosítékot

A könyvdarálás komoly ellenállást váltott ki a magyar könyvkiadás, hazai celebek és a kulturális élet szereplői körében, a legtöbben Heine soraira utaltak: „ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak”, ám az akció, mint látható, fordítva sült el, ingyenreklámként segítve a könyv terjedését. Dúró Dóra azóta arról beszélt, durva fenyegetéseket kap, de nem fog meghátrálni.

A Mi Hazánk Mozgalomnak nem ez az első szélsőséges megmozdulása

Néhány héttel ezelőtt a BudapestKörnyéke is beszámolt róla, hogy Novák Előd – aki egyébként Dúró Dóra férje – leszedte, majd kukába dobta a Városháza épületére kitűzött szivárványos zászlót. A párt közleménye szerint, amelyhez egy videót is mellékeltek az akcióról, Novák egy tűzoltólétra mászott fel, és a zászlót egy kukába dobta. Ezután Újbudán megismételte tettét.

Novákot akkor elő is állították

A rendőrök akkor állították elő, amikor visszament a létráért. A párt provokációnak, „homoszexuális propagandának” tartja a meleg büszkeséget hirdető zászló kihelyezését.

A 11. kerületi önkormányzat feljelentette Novák Elődöt

Novák Elődnél házkutatást tartottak is tartottak, azt követően, hogy a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke az újbudai, illetve a fővárosi városházáról is elvitt egy-egy szivárványos zászlót. Novák arról számolt be, hogy a rendőrségi fényképkészítés mellett ujjlenyomatot és DNS mintát is vettek tőle.

Novák erről közösségi oldalán is beszámolt

“2 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget a rendőrség, éjszakai házkutatást tartottak, rabosítottak, DNS-mintát is vettek az ujjlenyomatvétel és a fényképkészítés mellett, mindezt pusztán az újbudai zászló bevonása miatt, így próbálja a kormányzat megfélemlíteni a devianciák propagálásával szemben felsorakozott, normalitáspárti erőket.” – írta akkor bejegyzésében Novák.

A főpolgármester kirakatta az zászlót

Az idén először került ki az LMBTQ közösség szivárványszínű zászlója a Városháza homlokzatára. Karácsony Gergely főpolgármester azt közölte, azért döntöttek így, hogy ezzel is világossá tegyék: Budapest városa büszke minden olyan polgárára, aki él a szabadságával, és kiáll saját közösségéért.

Kiemelt kép: 24.hu