Ki akartak rabolni egy kislányt a szentendrei HÉV vonalán, az eset szerda délután történt a Tímár utcai megállóba. Az ötödikes kislánynak sikerült elszaladnia. Több környékbeli lakos azt írta a Facebookon, hogy egy banda garázálkodik a HÉV megállókban. Egy hónapja a kerepesi HÉV-en akartak megerőszakolni egy nőt.

Ki akartak rabolni egy lányt

A III. kerület/Óbuda csoportban osztották meg azt a posztot, amiben arról számolt be a csoport egyik tagja, hogy szerda délután fényes nappal próbáltak meg 20 év körüli férfiak kirabolni egy fiatalkorú lányt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

A lány elszaladt

Az ötödikes általános iskolai tanulótól a Tímár utcai megállóban kérdezték meg, hogy van-e nála pénz és ha igen, mennyi. A lány szerencsére el tudott szaladni az idősebb srácoktól, de nagyon megrémült. Az esetről értesítették a rendőrséget.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Vandálok tevékenykednek a HÉV vonalán

Több posztban is írtak korábban arról, hogy a „titokzatos” elkövetők, vandálkodnak a szentendrei HÉV vonalán, illetve a békásmegyei HÉV aluljárójában. Voltak, akik szerint automatákat ragasztanak le, hogy a visszajáró aprókat eltehessék a saját zsebükbe.

Mosdóként használják a megállókat

Más csoporttagok szerint nyilvános mosdónak használják a megállók környékét. Egy kommentelő mondata összefoglalja azt, amit sokan érezhetnek mostanában a budapesti HÉV-eken: „Az én kislányom is akkor tájt jár haza, pont arra. Azt mondtam neki, hogy kora délután a legbiztonságosabb a HÉV. Ezek szerint tévedtem.”

Meg akarták erőszakolni, szétrúgták a fejét

Nemrég írtunk arról, hogy a 47 éves édesanya, Piroska hajnalban indult dolgozni. Kerepesen ült fel a HÉV-re, üres volt a harmadik kocsi, ahová beszállt. A szilasligeti megállóban felszállt egy húszas éveiben járó férfi, aki közölte vele, hogy húzza le a nadrágját, mert közösülni akar vele.

Ütni-verni kezdték az asszonyt

Amikor az édesanya ellenállt, a férfi ütni-verni és rúgni kezdte. Eltörte az orrcsontját, az asszony az életéért küzdött. Szerencsére a következő megállónál a férfi leugrott, azóta a rendőrök keresik. 

Egymillió a nyomravezetői díj

A rendőrség most egymillió forintos nyomravezetői díjat ígér annak, aki bármilyen információval rendelkezik a támadó férfi hollétét illetően. Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát Pest megye rendőrfőkapitánya fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett, írja a Police.

Részeg, drogos emberek utaznak a HÉV-en

Piroska esete után egy csömöri fiatalembernek elege van a H8 és H9-es vagyis a gödöllői és a csömöri HÉV-en állandósult erőszakból és ahogy fogalmazott „részeg, drogos, behugyozott, behányt hordákból”. A BudaPestkörnyeke.hu úgy tudja, hogy a ezen a szakaszon a Hős utca egykori lakói garázdálkodnak.

Mozgalmat indított

A csömöri fiatalember megkérte a környéken lakókat, hogy jelentkezzenek nála azok, akiket inzultus ért a HÉV-en, hogy az üzemeltető MÁV-nál és az érintett önkormányzatoktól együtt kérjenek segítséget, valamilyen fellépést, mert ez így nem mehet tovább.

Több nőt ért inzultus

Benjamin azt is elmondta portálunknak, hogy rövid idő alatt több nő is jelentkezett, hogy lányát vagy őt érte inzultus. „Ezeket próbálom majd összegyűjteni és ezzel aztán arra sarkalni a szolgáltatót és az önkormányzatokat, hogy fogjanak össze és tegyenek valamit a közrend visszaállításáért” – fogalmazott a csömöri fiatalember.

Senki sem akarja megoldani

Oláh Benjamin szerint ahogy a MÁV átvette a HÉV üzemeltetését létrehozták a HÉV rendészetet, ami szerinte dicsérendő, de állítja ez a csapat létszámhiánnyal küzd már a megalakulásuk óta. Mint fogalmazott: „Valahogy az látszik, hogy a helyzetet senki nem akarja megoldani. Megy az egymásra mutogatás és a kezek széttárása”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: illusztráció