A csömöri temetőben éldegélő, a sírokra vitt virágokat megdézsmáló őzikéről már többször írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. Most újra fellobbant a vita, mert egy minap eltemetett asszony sírjáról ette le a virágokat a vad, az édesanyját gyászoló hölgy pedig kiakadt. A temető őzikéje megosztja a csömörieket.

Másnapra szétrágta a drága koszurúkat

„Amikor eltemetitek az édesanyád, másnap reggel meglátogatod a sírját, és ez a látvány fogad, mit érzel?” – írja egy csömöri gyászoló az egyik helyi közösségi oldalon. Fotókat is készített a koszorúkról lelegelt rózsákról, virágokról, majd így folytatja:

Lelegelt koszorúk

„Kinek szólj, hogy legyen már vége ennek az állapotnak? Szeretem én is az állatokat, de amikor kifizetsz jó pár száz-ezer forintot azért, hogy meg tudd adni a végtisztességet, hogy méltóképpen elbúcsúzz a szerettedtől, akkor igazán elvárhatnám azt, hogy ne lelegelt koszorúk fogadjanak, amikor még 24 óra sem telt el a temetés után.” – kesergett az édesanyját elvesztő hölgy. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Megdézsmált koszorú

Forrás: Facebook

Csömörikum

A posztja alatt sokan a gyepmestert hibáztatják, mások az önkormányzatot, vadásztársaságot, de sokan akadnak olyanok is, akik védik az őzikét, sőt amolyan csömörikumnak, vagyis helyi különlegességnek tartják, hogy a temetőben őzek élnek náluk.

Már három éve is ügy volt ebből

Először három évvel ezelőtt, 2018 őszén írtunk a csömöri temető őzgidájáról. Akkor már másfél éve tudtak róla, úgy tűnik sok éve senkinek sem sikerült megoldania a kérdést.

Figyel azt őzike a temetőben

Őz a csömöri temetőben (2018) – Forrás: Facebook

Nyitott temető

Egy facebookozó, azt mondja, azért járnak az őzek a csömöri temetőbe, mert ott mindig találnak élelmet, leehetik a virágokat a sírokról, mások szerint a nyitott kapu miatt tudnak bejárni a sírkertbe és olyan is van, aki tudni véli, hogy a csömöri temetőben mindig is laktak őzek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csömöri temető

Kiemelt kép: Őz a csömöri temetőben 2018-ban – Forrás: Facebook