A fiatal nő azt mondta korábbi partnerének, hogy terhes tőle, aki a várható anyagi kötelezettségek miatt annyira bepánikolt, hogy megölte Évát.

Tetoválás a holttesten

„Igazad van, Dóczi”, ez a felirat volt rátetoválva annak a nőnek a bal karjára, akinek holttestét 1973 újév napján fedezték fel egy félig kész, lakatlan dömsödi háznál. A Pest megyei településen talált holttest a huszonéves Komáromi Jánosnéé volt, akit mindenki csak „Évának” ismert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mit keresett egy rendőr neve az áldozat karján?

A személyazonosságot az a Dóczi József állapította meg, akinek a vezetékneve a nő karjára volt tetoválva. Dóczi volt a helyi körzeti megbízott. Vagyis egy rendőrnek köze volt egy fiatal nő megöléséhez? Mert a véres holttest felfedezésekor rögtön nyilvánvaló volt, hogy gyilkosság történt. Dóczinak valóban köze volt, de nem úgy, ahogyan azt talán elsőre gondolnánk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem akart jobb útra térni

A főtörzsőrmester elmondta, hogy a lakás és foglalkozás nélküli Évának sokszor meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással. Dóczi hozzátette, hogy sokszor volt kénytelen intézkedni a fiatal nővel szemben munkakerülés és üzletszerű kéjelgés miatt. Sokszor figyelmeztette is, hogy próbáljon meg jobb útra térni, de sajnos nem sok sikerrel.

A börtönben volt ideje gondolkozni

Komárominé Éva végül börtönbe került, ahol valószínűleg rájöhetett, hogy Dóczi főtörzsőrmesternek igaza volt, amikor azt mondta neki, hogy változzon meg. A nőben olyan mély nyomot hagyhattak a rendőr korábbi intő szavai, hogy magára tetováltatta: „Igazad van, Dóczi”.

Brutális gyilkos?

A holttest azonosítása tehát viszonylag gyorsan ment, de a tetthelyen semmilyen olyan nyomot nem sikerült rögzíteni, ami közelebb vezethetett volna a gyilkoshoz. A brutális elkövetési módból arra lehetett következtetni, hogy hirtelen felindulásból cselekedett a tettes, aki a gyilkosság előtt megpróbált testi kapcsolatot létesíteni későbbi áldozatával.

Sok férfit kellett ellenőrizni

Mivel Éva a börtönből való szabadulása után is több férfivel ápolt viszonyt, a nyomozók ezeket az embereket próbálták meg felkutatni. Ez a kör igen nagy volt, és nemcsak Dömsödre, hanem a környékre is kiterjedt. A gyilkoshoz végül egy részegen tett nyilvános kijelentés vezetett.

Ha van nagyapa, apának is lenni kell valahol

Fél évvel korábban Éva ittasan azt bökte oda egy Majer vezetéknevű dömsödi lakosnak, hogy „Na, itt jön a leendő gyermekem nagyapja”. Mi sem tűnt tehát logikusabbnak a rendőröknek, hogy megkeressék ennek a Májernek a fiát, hátha tud valamit Éva korábbi kijelentéséről.

Az utolsó éjszaka a kultúrházban

A több gyermekes, büntetlen előéletű 44 éves Majer József valóban ismerte Komárominé Évát. A kihallgatásán azt is elismerte, hogy ott volt a kultúrházban azon a szilveszteri bulin, amelyen a nő is, és amely után másnap megtalálták a holttestet. Azt is elismerte, hogy viszonyuk volt, de azt már makacsul tagadta, hogy szilveszter éjszakáján beszélt volna vele. Egy barátja azonban határozottan állította a rendőröknek, hogy látta a férfit és a nőt diskurálni.

Pánikba esett, úgy gyilkolt

A szembesítés megtörte Majert, beismerte, hogy újév hajnalán ő ölte meg Komárominét. Azt mondta, éjjel közösülni akart a nővel, aki azonban pénzt követelt tőle. Azt mondta a férfinek, hogy ha nem ad, később úgyis fizetni fog, mert terhes lett tőle. Majer erre pánikba esett, és hogy megszabaduljon zsarolójától, megölte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A gyilkos sorsa rejtély

Hogy a fiatal Komárominé gyilkosa végül milyen börtönbüntetést kapott, arról a korabeli lapokban nem közöltek információt. Mint ahogyan azt sem tudni, hogy az áldozat valóban terhes volt-e, amikor Majer József végzett vele. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Fortepan.hu/Kékvillogó.hu grafika