Egyedül, elhagyatottan sétálgatott a szentendrei Szarvashegyi úton egy 2-3 év körüli kisfiú az úttesten, amikor rábukkantak. Csak a szerencsén, és a segítségére siető rendészeken, civileken múlott, hogy nem történt tragédia.

Kisgyereket találtak

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság munkatársai éppen a szokásos ellenőrzési munkálataikat végezték, amikor a Szarvashegyi úthoz térve, a pilisszentlászlói polgárőrség egyik tagja intette le a szolgálati autót és jelezte, hogy egy kisgyermeket találtak a skanzeni buszmegálló környékén – írja a szentendre.hu.

Itt találtak rá a gyerekre

Egyedül sétál az úton

A kisfiút akkor már többen körbevették, hiszen egyedül sétálgatott az úton, csak egy kulcscsomó volt a kezében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fázott a gyerek

Az egyik rendész megvizsgálta a gyereket, akiről kiderült, hogy a rémületen kívül nincsen egyéb baja. Majd autójába ültette, mert a gyerek már nagyon fázott.

A rendőr a házakat ellenőrizte

Közben a helyszínre érkező rendőr a gyermek kezében lévő kulcscsomóval elindult a környező házakba, hogy feltérképezze, honnan szökhetett meg a gyerek.

Megjelent az édesanya

Időközben megjelent az édesanya is, aki csak annyi magyarázatot tudott adni, hogy tegnap valaki volt náluk vendégségben, aki valószínűleg rosszul zárta be a kerti kaput, így szökhetett meg a kisgyermek az udvarról.

Felelnie kell a szülőnek

A szülő ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indulhat eljárás.

A HÉV-nél sétált egy 2 éves kisfiú

Tavaly februárban írtunk róla, hogy egyedül sétált Budapesten, a 23. kerületben, Soroksáron a Grassalkovich út melletti járda nélküli szakaszon egy két év körüli kisfiú kedd este.

Egy autós mentette meg

A gyermeket az arra autózó férfi Rózsa Gusztáv és fia mentette meg egy esetleges tragédiától. Az úton ugyanis nincs járda, csupán egy padka, így a gyerek szinte az autók mellett totyogott. Rózsa Gusztávék azt hitték, hogy hamarosan felbukkan az édesanyja is, azonban hamar világossá vált, hogy a kisgyerek teljesen egyedül bóklászik az életveszélyes úton.

Hajszálon múlt az élete

„Fékeztünk, aztán kiabáltam, amikor láttuk, hogy elkezdene szaladni a belső sáv felé. Mondtam a fiamnak, hogy fogja meg. Egy hajszálon múlt, hogy nem szaladt a sávok közé. Még mindig beleborzongok, ha rá gondolok.”— mondta az eset után a férfi hozzátéve: a gyermek vélhetően a közeli HÉV sínjein is átmászott, csak úgy tudott kijutni az útra.

Az apa önként jelentkezett

A gyerek apja önként ment be a rendőrségre, miután a környéken lévő szemtanúktól megtudta, hogy a fiát bevitték a rendőrségre. Az apát kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. Mint írják, annak kétséget kizáró megállapítása, hogy a gyermek hogyan került felügyelet nélkül az utcára, a folyamatban lévő nyomozás feladata. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció