Szeretne kártérítést kapni a nyári, Jókai utcai házomlás legsúlyosabb sérültje. A fiatal balerina a párjával a színházba, egy próbára tartott, amikor a ház fala leomlott. Niki életveszélyes sérüléseket szenvedett, felépülése még most is tart. Hiába együttműködő a biztosító, a kivitelezést végző cég eddig megakadályozott minden érdemi ügyintézést, így egyelőre nincs előrelépés ezen a téren – mondta egy interjúban a táncoslány vőlegénye.

Leomlott a tetőhomlokzat

A BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt arról, hogy június végén leomlott Budapesten a Jókai utca 1. szám alatti ház tetőhomlokzata. Rengeteg ott parkoló autó megrongálódott, négy ember pedig megsérült. A legsúlyosabb sérüléseket egy fiatal balerina szenvedte el, aki a barátjával sétált el épp a ház előtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kártérítést kér a táncoslány

Az Operettszínház táncosát sokáig mesterséges kómában tartották, miután súlyos gerincsérülést szenvedett. A megsérült lányt képviselő ügyvédi iroda jelezte, hogy kártérítési igénye van. Több szakértő is vizsgálta már az ügyet és azt állapították meg, hogy az építtető, a kivitelező, az egyéb közreműködők lényegében szinte minden vonatkozó szabályt megszegtek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem reagáltak

„Jogi képviselő útján küldtünk több levelet is, de érthetetlen módon nem reagáltak rá – mondta Niki párja, Benjámin az Origonak adott interjúban – Ezen túl az építtető biztosítójának is bejelentettük a kárügyet, ahol nagyon együttműködők voltak, azonban a biztosító tájékoztatása szerint a cég megakadályozott minden érdemi kárügyintézést.”

Nem hagyják annyiban

„Természetesen nem hagyjuk annyiban, de sajnos úgy látszik, hogy nagyon hosszú pereskedés válik szükségessé. Ezt azért sem értem, mivel korábban már a cég igazgatója azt nyilatkozta az egyik bulvár sajtónak, hogy ők mindenben segíteni fogják Nikit, illetve a biztosításuk fedezni is fogja a károkat” – tette hozzá.

Döbbenetes

Benjámin szerint döbbenetes, hogy egy világváros közepén egy ilyen baleset megtörténhet. Ráadásul a helyzet egyértelműnek tűnik: a baleset felelősei egyértelműen megállapíthatók, de még annyi becsület sincs bennük, hogy legalább a biztosítási kárügyintézéshez hozzájáruljanak és ne kényszerítsék bele Nikit egy nagyon hosszú bírósági eljárásba.

Azóta is hiányos a háztető

A legfrissebb hírek szerint a háztető még mindig hiányos, az alatta lévő lakások pedig azóta is beáznak. Bár a ház lakói törekszenek arra, hogy a békésen rendeződjenek a problémák, ehhez a másik oldal fogadókészségére is szükség lenne. A legutóbbi társasházi gyűlésen szerettek volna erről részletesen is beszélni.

Megoldásra törekvő lakók

A felső szinten tizenkét lakás van, a lakók pedig kompromisszumra törekednének, hogy minél előbb megoldás szülessen. Az építkezés halad, dolgoznak a munkások, az újonnan készített lakások belső falait is elkezdték felhúzni, de a felső szint alatt levő a lakások továbbra is beáznak, mivel még mindig nem készült el az a tető, ami ezt problémát megoldaná.

Nincs még felelős

Az építkezés eredeti határideje a lap információi szerint ez év vége lett volna, de úgy tűnik, hogy csúszás van, és a sérült lakások rendbehozatala csak ezután kezdődhetne. A vizsgálatoknak még nincs eredménye, hivatalosan nem nevezték meg, hogy ki a felelős a történtekért. A lakógyűlés után elkészülő jegyzőkönyvet megkapja majd a kivitelező, és várják, hogy mit fog rá reagálni.

Továbbra sincs gyanúsított

„Eddig 46 tanút hallgattunk ki, de gyanúsítotti kihallgatás egyik esetben sem történt” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Népszava érdeklődésére. Arra a kérdésre, hogy mikorra zárulhatnak le a nyomozások, a rendőrségi szóvivő nem tudott válaszolni. A kivitelezési munka az épületben azóta is zajlik, a baleset után pár nappal a Sára Botond vezette kormányhivatal engedélyezte a munka folytatását. Azóta két alkalommal ellenőrizték az építkezést.

Niki folyamatosan gyógyul

A fiú Niki állapotáról is beszélt, és elmondta: nem olyan régen hazaengedték 10 napra, de már visszament a rehabilitációs intézetbe. „Folyamatosan gyógyul. A sérüléseiről nem mondhatok semmit – más nevében nem szeretnék nyilatkozni. Ha Niki és az orvosai beszélni akarnak erről, akkor inkább ők mondják el. Az biztos, hogy Niki nagyon küzd.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: leomlott a tető a Jókai utcában. Kiemelt kép forrása: MTI/Mihádák Zoltán