Amikor felnéztünk, láttuk, hogy szakad le egy egész emelet. Elkezdtünk kézen fogva szaladni, de sajnos a párom, Niki a törmelék alá került – így emlékezett vissza a délelőtti balesetre az Operettszínház balett-táncosa, akinek a párja életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

Balettosok a sérültek között

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, négyen sérültek meg a tetőomlásban, ami az Ó utca és Jókai utca sarkán történt. Az Operettszínház balett tánckarának két munkatársa, munkába tartott, amikor leomlott a ház tetőszerkezete. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Elkezdtünk szaladni, de…”

Sétáltunk, amikor egy nagy robajra lettünk figyelmesek a kordonok mellett. Először azt hittük, hogy az építkezésen történik valami, de amikor felnéztünk, láttuk, hogy szakad le egy egész emelet. Elkezdtünk kézen fogva szaladni, de sajnos a párom, Niki a törmelék alá került – emlékezett vissza a Blikknek Benjámin.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hosszan keresték a tűzoltók a romok között a sérülteket

Forrás: MTI

Eszméletlen volt

Ezután percekig nem láttam semmit a hatalmas porfelhő miatt. Kiabáltam neki, szólítgattam, de sajnos nem érkezett válasz. Végül megláttam, a törmelék alatt feküdt eszméletlenül – mondta a férfi.

Lebénulhat a balerina

A mentők gyorsan kiérkeztek, szerencsére életben van, de nem tudjuk, mi lesz a lábaival, a bénulás veszélye sajnos fenn áll. Beszélni azóta nem tudtunk egymással, hiszen éppen egy hat órás műtéten esik át – mondta Benjamin, aki fél éve alkot egy párt Nikolett-tel.

Közleményt adott ki a színház

A Budapesti Operettszínház közleményt adott ki a terézvárosi házomlásban súlyos balesetet szenvedett táncművészükről, amiben azt írták, a teátrum vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját.

Imádkozzunk érte!

Apáti Bence az Operettszínház balettigazgatója az oldalán azt írta, hogy egy csodálatos, fantasztikus, és tündöklő tehetségű táncművészről van szó. Imádkozzunk érte, hogy felépüljön! – zárta posztját.

Futva menekültek az omlás elől

Forrás: Népszava

Videó az omlásról

A tetőomlásról videó is készült, ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, a felvételen rohanó emberek, és óriási porfelhő látható. Egy fiatal férfi élete csupán egy hajszálon múlott.

Kutyákkal keresték a sérülteket

A rendőrség korábban azt közölte, hogy négy sérültje van a házomlásnak, közülük egyet súlyos állapotban szállítottak kórházba. A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a romokat, amelyek alatt nem találtak embereket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Jókai utcai házomlás