Nyugodtan sétáló gyalogosok, bőröndöt húzó turisták és szabályosan közlekedő autók – így indul az a térfigyelő kamerás felvétel, amelyen a Jókai utcai tetőomlás pillanatai láthatók. Majd hirtelen rohanó emberek, és óriási porfelhő látható. Egy fiatal férfi élete egy hajszálon múlott.

„Mintha bomba csapódott volna be”

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, délelőtt 4-en sérültek meg a tetőomlásban, több autó teljesen szétroncsolódott. A baleset Budapest belvárosában, az Ó utca és Jókai utca sarkán történt. A szemtanúk beszámolója szerint olyan robaj volt a környéken, mintha egy bomba csapódott volna be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még épp sikerült elfutnia

Egy 50 méteres falrész zuhant rá az ott parkoló autókra és az utcán lévő emberekre. A Népszava videóján látható egy fiatal férfi, akinek az élete egy hajszálon múlott, csak utolsó pillanatban sikerült elfutnia a leomló törmelékek elől. Ő az utca túloldalára rohant, ahogy meghallotta a zajt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Több autót betemetett a törmelék

A videón az is látszik, hogy a lezuhanó falrész teljesen betemetett, összeroncsolt négy autót, a járművek alig látszanak ki a törmelék alól.

Így néz ki az épület a tetőomlás után

Forrás: Kecskés Balázs

Négyen sérültek meg

Úgy tudjuk, legalább három könnyebb sebesültje van a történteknek. Egy ember pedig súlyosan megsérült – mondta a BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak a körzet önkormányzati képviselője.

Büntetőeljárás indul

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a történteket.

A környéken mindent por borít

Forrás: Kecskés Balázs

Fél éve dolgoznak az épületen

A négyemeletes házon már körülbelül fél éve dolgoznak, a tetőteret újíthatják fel. Egy szemtanú szerint a teljes tetőszerkezet az utcára omlott. Az Ó utcában korábban már történt hasonló tragédia: 1994. február 4-én összeomlott egy három emeletes lakóház, egy ember halálát okozva.

Ilyen volt az omlás

Olvasó fotó

Emberi mulasztás történt

A későbbi nyomozás azt állapította meg, hogy bár az épület rossz állapotban volt, a tragédiát emberi mulasztás okozta, ugyanis a pincében folyó építkezés során megbontottak egy statikailag fontos falat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Térfigyelő kamerás felvétel az omlásról – Forrás: Népszava