Elválik Varga Judit és férje, Magyar Péter – derül ki abból a bejegyzésből, amelyet Magyar Péter tett közzé kedden a Facebookon.

Külön, de szeretetben

„Majd 18 évvel a megismerkedésünk után az utóbbi két hónapban egyértelművé vált, hogy a közös utunk Judittal véget ért, írta Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. korábbi vezérigazgatója és hozzátette: „A jövőben minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy ugyan külön, de mégis közösen minden szeretetet megadjunk a három csodálatos fiúnknak.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Korrupciós ügy

A közvéleményt és a sajtót az utóbbi időben az a kérdés foglalkoztatja, hogy vajon Varga Judit igazságügyi miniszter, Völner Pál egykori közvetlen főnöke vagy a kormány más tagjai – például Rogán Antal és az ő titkára – érintettek-e valamilyen módon a korrupciós láncolatban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Schadl-ügy

Schadl Györgyöt és Völner Pált is azzal vádolják, hogy maffiaszerű rendszert építettek ki a végrehajtók kinevezésében, a saját embereiket ültették be a jobb körzetekbe, majd cserébe visszaszedték tőlük a bevételük egy részét sikerdíj gyanánt. A vádirat szerint Schadl közel egymilliárd forintra tett szert így, Völner Pál pedig összesen legalább 83 millió forintot kapott kézhez korrupciós szolgáltatásaiért – írta az RTL.

Igaztalan vádak

A Telex Orbán Viktor évértékelője előtt azt kérdezte Magyar Pétertől, hogy beszélnek-e otthon a Völner-ügyről. „Olyan tekintetben, hogyha egy házastársat méltatlanul és igaztalanul vádolnak, szoktunk.”

Megvédte őt

Arra a kérdésre, hogy érintett-e a felesége az ügyben, ezt mondta: „Én a feleségemet 18 éve ismertem meg, és arra esküdött fel másodszor és a jogot betartja és betartatja, és ő ennek 100 százalékig megfelel”.

Korábban is írtak róla

A sajtóban egyszer már felmerült a házaspárral kapcsolatban a válás. A Blikk 2021 februárjában több forrásra hivatkozva azt írta, több mint egy évtizednyi házasság után válnak Varga Juditék, ám az igazságügyi miniszter akkor hevesen cáfolta a lap információit és úgy fogalmazott, hogy a családjuk ellen „összehangolt támadást” indított a sajtó.

Három gyerekük született

„Míg egyikük a kormányban, addig a másik egy nagy állami cég vezetői székében foglal helyet, miközben nevelik három gyermeküket. Látszólag úgy tűnhet, egymás mellett mindketten ki tudtak teljesedni, hiszen az ügyvédjelöltként induló Varga és a kezdetben bírósági fogalmazó Magyar együtt lépkedett egyre feljebb a ranglétrán. A magánéletben szintúgy bejöttek a számításaik, már a húszas éveikben eldöntötték, hogy nagy családot szeretnének, és ez is teljesült” – írta akkoriban Varga Juditékról a Blikk.

Ingatlanügyeik

Az utóbbi években ingatlanügyeikkel kerültek a címlapokra. Még 2021-ben derült ki, hogy a család 200 millió forintért vásárolt Budán lakásokat, erre 192 millió forint hitelt kaptak. Később a Telex írt arról, hogy tízmilliós csoktámogatást vettek fel a balatonhenyei házukra, noha a konstrukció lényege nem a nyaralók támogatása.

Falusi CSOK luxusnyaralóra

Miután kiderült, hogy luxusnyalóra használták fel a falusi CSOK támogatást, Varga Judit azt mondta, a családdal azt tervezték, hogy a 150 lelkes településen élnek majd. Ez már akkor sem tűnt életszerűnek, hiszen két sikeres jogász miért is szeretne Budapesttől 160 kilométerre költözni.

Gulyás Gergely hívta haza

Varga Judit 9 évig Brüsszelben dolgozott. 2018-ban Gulyás Gergely miniszter felkérésére érkezett haza a család, az ő tárcájánál uniós kapcsolatokért felelős államtitkár lett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Varga Judit és Magyar Péter – Forrás: MTI