Egy szegedi koncertre száguldott a zenekar a turnébusszal, amikor lekapcsolták őket a rendőrök. Fejes Tamás videót készített az esetről, a cikk végén megtekintheted.

A Tankcsapda egyik tagja számolt be a történtekről

Fejes Tamás, a zenekar dobosa vezette a turnébuszt, amivel éppen egy koncertre siettek. A rendőrök azonban nem mérlegelhettek, őket is ugyanúgy megállították és megbírságolták gyorshajtás miatt, mintha bárki mást értek volna tetten. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokkal többel mentek, mint a legnagyobb megengedett sebesség

Az eset még február 3-án történt. A 47-es főúton tartottak Szeged irányába, amikor az egyenruhások bemérték őket. A kisbusz akkor éppen 121 km/órával haladt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Videóban számolt be a dobos az esetről

Fejes Tamás az egyik közösségi oldalra töltött fel egy videót. A kamerát már akkor bekapcsolta, miután a rendőrök megállították őket. “Most én vagyok a rossz” – mondta.

“Bemértek minket”

“Annyira igyekszünk a koncertre, hogy 121-gyel bemértek minket” – ismertette követőivel a történteket a zenész. A videóban feldúlt állapotban tette hozzá Fejes Tamás, hogy milyen rossz állapotban van az út. Nyomdafestéket nem tűrő szavakat is használt.

A kátyúk miatt dühöngött

A dobos elmondása szerint egy négyzetméternyi felület sincs a Debrecen-Szeged szakaszon, ahol ne lenne kátyú. “…egyetlen helyen lehet haladni, ott meg bemérnek” – mondta dühösen. “Magyarország jobban teljesít” – tette még hozzá, majd érkezett a rendőr.

Megszaladt a lába

Fejes Tamás a Ripostnak elmondta, nem szándékosan hajtott gyorsan. Állítása szerint “megszaladt a lába”, nem is észlelte, hogy a megengedettnél nagyobb tempóval haladnak. A lapnak úgy fogalmazott, a kényelmes turnébuszban mindig jó a hangulat, amikor utaznak, most sem volt ez másként.

Elmondta, mekkora bírságot kapott

A zenész elárulta, hogy 30 ezer forintra büntették a kihágásért. A lapnak adott nyilatkozatban leszögezte, a rendőrök jófejek voltak. Végül időben sikerült odaérnie a Tankcsapdának a koncertre.

Volt már rá példa, hogy segítettek nekik a rendőrök

Néhány éve csak az utolsó pillanatban készült el egy videóklip egy promóciós vetítésre. A helyszínre csak úgy tudtak volna odaérni, ha átlépik a megengedett sebességet. A dobos elmondta, hogy a hatóságok kisegítették őket, rendőri felvezetést kaptak.

Folyamatosan koncerteznek

Februárban még öt koncertje lesz az együttesnek. Ma Fertődön zenélnek, 17-én Zalaegerszegen fognak fellépni. A következő egy hónap során ellátogatnak külföldre is, Bécsben, Eindhovenben és Stuttgartban is lesz jelenésük. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Tankcsapda dobosának videója az eset kapcsán

Kiemelt kép: – Forrás: archív