Ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta Galambos Lajcsit néhány nappal azután, hogy megkezdte börtönbüntetését Baracskán, kórházba kellett szállítani. A zenész egészségügyi állapota rohamosan romlik, pár nappal ezelőtt egy újabb beadványt adott be, hogy meggyőzze a döntéshozókat arról, nem alkalmas arra, hogy a rácsök mögött maradjon, most pedig kiderült, szilárd ételt már nem is tud magához venni.

Már februárban be kellett volna vonulnia

Amint azt portálunk is megírta Lajcsi börtönbe vonulása körül bőven volt kálvária, hiszen a zenésznek már februárban meg kellett volna kezdenie a büntetését Kecskeméten, ám akkor nem jelent meg a börtönnél. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Halasztást kért

Többen azt hitték szökésben lehet, ám kiderült később, hogy erről szó sincs, Lajcsi csupán halasztási kérelmet nyújtott be, amit aztán elutasítottak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A börtönkórházban kötött ki

Így végül nem maradt más választása, be kellett vonuljon, ami áprilisban meg is történt, Baracskára mentőautó vitte Lajcsit, ám pár nappal később már arról szóltak a hírek, hogy a trombitás a börtönkórházban van, mert romlott az egészségügyi állapota.

Orvosi vizsgálatok

Lajcsit orvosi vizsgálatoknak vetették alá, amiknek célja egyértelműen, hogy bizonyosságot nyerjen a zenész alkalmas-e arra, hogy a börtönben töltse le a büntetését vagy sem.

Házi őrizetbe kerülhet

Amennyiben úgy találják, hogy az egészsége alapján nem alkalmas a rácsok mögötti életre, úgy valóban megeshet, hogy háziőrizetbe kerül. Erre egyébként minden esély megvan, sőt Lajcsi a napokban újabb beadvánnyal igyekezett hatni a döntéshozókra. A beadvány tartalma szerint Galambos Lajos általános egészségügyi állapota romlott, ezért állandó ápolásra van szüksége, amit a börtönben nem tudnak a számára biztosítani.

Otthonápolást kérelmeztek

„Lajos ügyvédje hétfőn nyújtotta be ezt az új kérvényt, ami arról szól, hogy otthonápolást kérelmeznek. Hogy mikor jön válasz, nem tudni, de az biztos, hogy érdemes lenne sietniük, mert sajnos nincs túl jól bent” – magyarázta a Borsnak a napokban a családhoz közel álló bennfentes.

Romlott az állapota

„Az egészségi állapota semmit sem javult az elmúlt egy hónapban, sőt ha lehet azt mondani, talán romlott is. Lajos nem érzi jól magát, a betegsége kínozza, alig eszik, sokat fogyott.” – mondta az informátor. 

Már nem tud szilárd ételt enni

A Blikk friss információi szerint Lajcsi állapota annyira megromlott, hogy szilárd ételt már nem is tud magához venni, még a mákostésztát is turmixolják neki a börtönben. „Egyre gyengébb vagyok, nagyon keveset eszem, már alig vagyok képes a pépesített, turmixolt ételek elfogyasztására is. Nem kapok külön ételeket, ugyanazzal kell beérnem, mint a többi fogvatartottnak, csak éppen azokat a kajákat leturmixlova tudom elfogyasztani. Mindenki elképzelheti, milyen, amikor a mákos tésztából egy kocsonyás, nyúlós massza lesz, és azt kell megennem” – üzente Lajcsi a börtönből az ügyvédjén keresztül.

Kikészült a gyomra

A zenész azt is elárulta, kétségbesésében, hogy valamennyi kalóriát mégis csak bevigyen a szervezetébe, már kacsazsírt tesz a teájába. „Mivel a gyomrom már nem bírja a sok leturmixolt ételt sem, kértem, hogy szinte csak leveseket kapjak, legalább azoknak a levét meg tudom inni. Hiába vagyok a bevonulásom óta az egészségügyi részlegen, a betegszobán sem javultak az egészségügyi értékeim, sőt: vannak, amelyek romlottak is.” – magyarázta Lajcsi. „Az rendben van, hogy bezártak ide, de az egészségem további romlásával nem akarok fizetni” – fogalmazott a lapnak a zenész.

Az ügyvéd szerint sincs jól

A trombitás ügyvédje egyébként szintén megerősítette, Lajcsi sokkal rosszabbul van, mint a legutóbbi találkozásuk alkalmával. Továbbá az ügyvéd hozzátette: „A büntetés-végrehajtás nem jelenti azt, hogy ha valaki a meglévő betegségei mellett bevonul, akkor az aktuális egészségi állapota romolhat, vagy akár azt csak veszélyeztethetik.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Nagy lehet a baj Galambos Lajos egészségével: életmentő műtétekre szorulhat a zenész

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: TV2