Lajcsi nemrég vonult be a börtönbe, hogy megkezdje letölteni a büntetését, ám a napokban kórházba kellett vinni. Lehet, hogy csak operációkkal lehet megmenteni az életét.

Április végén vonult börtönbe

Ahogyan arról beszámoltunk, Galambos Lajos április 26-án kezdte meg a büntetése letöltését. A baracskai börtönbe vonult be, ám már akkor sem örvendett túl jó egészségi állapotnak. Akkor is mentővel vitték a börtönbe. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kórházba került

A hét közepén már arról írtunk, hogy nincs Baracskán Mivel rosszabb lett az állapota, így a büntetés-végrehajtás berettyóújfalui központi kórházába szállították át. Jogi képviselője akkor azt mondta, hogy bár pszichésen nincs gond Lajcsi állapotával, fizikailag nem viselte jól a börtönben töltött időszakot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Orvosi vizsgálatoknak vetették alá

A trombitaművészt alaposan kivizsgálták. Jogi képviselője, dr. Csontos Zsolt azt mondta a Blikk számára, hogy “az eredményeket lezárt borítékban küldték meg az illetékeseknek”. Ugyanakkor értesüléseik szerint alátámasztást nyert az, hogy miért is kértek halasztást Lajcsi büntetése letöltése kapcsán annak idején.

Súlyos lehet az állapota

Lajcsi jogi képviselője azt mondta, “több életmentőnek is nevezhető” műtét várhat ügyfelére, ha kikerül a börtönből. A vizsgálatok után azonban visszaszállították Galambos Lajost a baracskai börtönbe. Ott azonban a gyengélkedőre került azon nyomban.

Keveset eszik

Állítólag amióta bevonult, alig eszik. Ennek a jogi képviselő szerint nem lelki, hanem egészségügyi okai vannak.

Megszakíthatják a büntetése végrehajtását

Elképzelhető, hogy meg fogják szakítani Lajcsi börtönbüntetését. Jogi képviselője ezt meglehetősen valószínűnek tartja. Azt mondta, az egyetlen kérdés az, hogy ez mikor fog megtörténni.

Még várni kell arra, hogy mi fog történni

Még ha Berettyóújfalun arra a következtetésre is jutottak, hogy Lajcsit műteni kell, akkor sem feltétlenül fog azonnal szabadulni a rácsok mögül. Ilyenkor ugyanis előbb elküldik a szakvéleményt az országos parancsnokság egészségügyi szolgálata számára.

Ott hoznak majd döntést

Ha megszületett a döntés, akkor értesítik erről a baracskai börtön vezetőjét erről. Ezt követően fognak csak intézkedni Lajcsi kiengedéséről, már amennyiben ez valóban így lesz.

Ezért került börtönbe

Lajcsit 3 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Mocsi ingatlanában ugyanis a vád szerint nem fizetett a közművek után, akik pedig a bűncselekményre rájöttek, azokat az ellenőröket megvesztegette.

Előbb is szabadulhat

Nem csak egészségügyi okokból szabadulhat előbb a rácsok mögül. Jó magaviselet miatt harmadolhatják a büntetését. Négy hónapot már letöltött előzetesben korábban. Ez azt jelenti, hogy jövő év végén akkor is szabadulhat, ha egészségügyi okokból nem látnák indokoltnak, hogy kiengedjék. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: RTL KLUB Fókusz