Ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta néhány nappal ezelőtt megkezdte 3 év 6 hónapos börtönbüntetését Galambos Lajos. A zenészt mentő szállította a baracskai börtönbe, ám Lajcsi állapota úgy tűnik rosszabbodott, ugyanis információk szerint átszállították a berettyóújfalui központi kórházába.

Mentő vitte a börtönhöz

Amint arról portálunk is beszámolt Lajcsi április 26-án vonult be a baracskai börtönbe, a zenészt mentő szállította az intézménybe, ugyanis mint ismert az utóbbi időben nagyon megromlott az egészségi állapota. Erre hivatkozva még a büntetése megkezdésének halasztását is kérte, sőt abban reménykedett, hogy házi őrizetben töltheti majd le a büntetését. A kérelmét azonban elutasították. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Februárban kellett volna bevonuljon

A büntetését egyébként már februárban meg kellett volna kezdenie, a kecskeméti börtönbe kellett volna bevonuljon, ám akkor nem jelent meg az intézménynél. Többen azt hitték szökésben lehet, később azonban kiderült a halasztási kérelem miatt nem vonult még be.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hiába kért halasztást

Végül azonban már nem volt mit tenni, Lajcsi be kellett vonuljon. A zenésszel egy mentőautó gurult a baracskai börtönhöz, a Blikknek pedig egy szemtanú azt mondta: „Egy mentőautó hozta a börtönhöz. Nem szirénázott, csak csendben begurult vele. Annyit még láttam, hogy Lajcsi megtörten, görnyedve szállt ki a mentőautóból és egy oxigénpalackot is húzott maga után.” 

Kórházban van

A portál friss információi szerint azonban Lajcsi jelenleg ne ma börtönben van, hanem a a büntetés-végrehajtás berettyóújfalui központi kórházában, mivel rosszabbodott az állapota.

Aggódik a család

Dr. Csontos Zsolt, Lajcsi jogi képviselője a lapnak elmondta, a zenészért nagyon aggódik a család, mióta bekerült a börtönbe alig eszik valamit. „Pszichésen jól viseli a rácsok mögötti életet, fizikailag annál kevésbé.”

Nem tudni, meddig lesz ott

Súlyos betegsége miatt szállították át teljes kivizsgálásra a büntetés-végrehajtás központi kórházába is. Nem tudom, meddig lesz ott.” – magyarázta a lapnak a jogi képviselő.

Jó magaviselet

Lajcsi büntetését egyébként jó magaviselet miatt harmadolhatják, valamint  4 hónapot már le is tudott az előzetesben 2015-16-ban, így leghamarabb jövő év végén szabadulhat.

Ezért ítélték el

Mint korábban mi is több alkalommal beszámoltunk róla, Galambos Lajost jogerősen is letöltendő szabadságvesztésre ítélték, amiért mocsai ingatlanában nem fizetett a közművek után, majd megvesztegette azokat az ellenőröket, akik rájöttek a bűncselekményre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: TV2