Megalakult a Nemzeti Közlekedési Központ, az NKK feladata a közösségi közlekedési menetrendek összehangolása, a tarifarendszerek egységesítése – írja Vitézy Dávid államtitkár.

Mindenre vonatkozik majd

A szervezet célja az utasok még színvonalasabb kiszolgálása, a MÁV–Volán-csoport, a GYSEV és más szolgáltatók közszolgáltatásainak megrendelése és összehangolása az állam nevében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vitézy felügyeli

Az NKK a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz tartozik. Ezt irányítja majd Vitézy Dávid. A vasúti és HÉV-fejlesztések stratégiai tervezése is az NKK feladata lesz.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Egységes menetrendek

A Nemzeti Közlekedési Központ küldetése, hogy egységes és országos ütemes menetrendek, csatlakozások és tarifarendszer kialakításával győzzön meg minél többeket a gyors, kényelmes és megbízható közösségi közlekedés használatának előnyeiről.

Klímavédelem

A tiszta és energiahatékony közlekedési módok megerősítése nélkül nincs hatékony környezetvédelem, nincs klímavédelem – írja Vitézy Dávid.

Az autózás alternatívája

A Nemzeti Közlekedési Központ stratégiai célja, hogy az utazási igényekhez rugalmasan igazodó, egységesen magas színvonalú, az autózással szemben időben és árban is versenyképes szolgáltatási paletta álljon majd a közlekedők rendelkezésére az ország minden részében.

A teljes poszt

Van, ahol már működik

Június elsejétől Szombathely és Kőszeg között az összes megvásárolt vasúti és autóbuszbérlet valamennyi menetrend szerinti vonat- és autóbuszjáratra érvényes lesz – közölte a GYSEV Zrt.

Árak

A GYSEV Zrt. és a Volánbusz Zrt. erről együttműködési megállapodást kötött, az új lehetőség vonatkozik a havi, a 30 napos, a tanuló- és a dolgozóbérletre is, ugyanakkor az árakban nem jelent változást.

Címlapfotó: Vitézy Dávid Facebook-oldala.