Tévésztárok, sportolók, celebek vitték hozzá a luxusterepjáróikat Maglódra. Mindenki kedves embernek ismerte, de azt is sokan tudták, hogy milliókat tart a zsebében. Egy szlovák férfi volt a haragosa. Csaknem 15 hónapja tűnt el Pintér Gyula, testvérét rémálmok gyötrik, közben bűnsegédként elkövetett emberöléssel gyanúsítják azt a férfit, akit Pintér Gyula eltűnésével összefüggésben fogtak el, ám nemrég szabadlábra helyeztek.

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon a luxuskocsik szerelésével és átépítésével foglalkozó, ötvenéves maglódi férfinak 2019. május 10-én veszett nyoma a kutyájával együtt.

A Hummerjével indult útnak, amit egy rejtélyes idegen másnap visszavitt a férfi udvarába, a vizsla pedig napokkal később Szlovákiában kóborolva került elő.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az eltűnést a rendőrség eleinte személyi szabadság megsértésére minősítette át, most már azonban ember­ölés ügyében nyomoznak, ezt a Pest Me­gyei Rendőr-fő­kapitányság is megerősítette.

A rendőrség közölte: a szabadlábra helyezett férfit gyanúsítottként hallgatták ki bűnsegédként elkövetett emberölés miatt, Pintér Gyula holttestét azonban nem találták meg – írja a Bors.

A férfi május végén szabadult, de nem hagyhatja el a tartózkodási helyéül megjelölt települést. Pintér Gyula legközelebbi hozzátartozója a nővére, Ildikó az első napoktól fogva minden követ megmozgat a testvéréért. Az asszony a család egyik barátjától értesült a gyanúsított szabadulásáról.

Ildikót, mint mondja rémálmaiban gyakran látja, ahogy Gyulát elássák. Ildikó biztos benne: testvérét nem egy ember tüntette el.

„Rémálmok gyötörnek, amiben megölik és elföldelik a testvérem. Állandóan keresem szegényt, gyakran járom az erdős területeket. Nem akarom elhinni, hogy ez megtörténhetett, azt hittem, csak a filmekben látni ilyet” – mondta az aggódó nővér.

„Az első pillanattól fogva biztos vagyok benne, hogy a testvérem eltűnéséhez nem csak egy embernek van köze” – folytatta. Ezt erősíti, hogy a hatóságok a többi között az összebeszéléstől tartva tartották bent a gyanúsítottat. Hiába nagydarab ez a férfi, segítség nélkül a Gyula elbánt volna vele – magyarázza a lapnak Pintér Ildikó.

A gyanúsított férfi azért is van a rendőrség célkeresztjében, mert ő az, akivel a vállalkozó a műhelyében találkozott, mielőtt nyoma veszett volna.  Az 52 éves, hórihorgas, erős testalkatú férfit kéz- és lábbilincsben vezették a nyomozási bíró elé, most szabadlábon van ugyan, de nem mehet sehová.

Kiemelt kép: A Maglódról eltűnt Pintér Gyula – Forrás: Instagram