Vasárnap adott hírt a brutális bűncselekményről a rendőrség hivatalos oldala, ahol azt írják, egy pakisztáni nő két pakisztáni szakács férfit vett rá arra, hogy a pincéjében napi 14 -18 órát dolgozzanak éhbérért. A kegyetlen nő azzal fenyítette a dolgozókat, hogy ha a hatósághoz fordulnak, akkor lopással gyanúsítja meg és börtönbe küldi őket.

Budapesti étteremben kínált munkát

A rendőrség információi szerint a pakisztáni nő munkát ajánlott a szakácsoknak, hogy dolgozzanak a Budapesten működő éttermében. Megállapodtak a két pakisztáni szakáccsal, hogy munkájukért cserébe béren felüli szállást is ad a nő, valamint az utazási költségeiket is kifizeti, amit majd részletekben törleszthetnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csepeli házába vitte a szakácsokat

Pincébe vitte őket

2019-ben néhány hónap különbséggel meg is érkezett a két pakisztáni szakács Budapestre, azonban a két férfi hamar észrevette, hogy rossz munkára jelentkeztek. Őket munkaadójuk a csepeli háza pincéjében szállásolta el, irataikat pedig elvette.

Következett a rabszolgamunka

A kegyetlen nő napi 14 -18 órát dolgoztatta a pakisztáni szakácsokat, akik ráadásul a megbeszélt bérnek csak töredékét kapták meg fizetségként.

Fenyegette őket

A szerencsétlen szakácsok még segítségért sem tudtak fordulni, ugyanis munkaadójuk fenyegetéssel tántorította el őket attól, hogy megmentsék magukat.

Így félemlített a nő

A pakisztáni nő többek között azzal fenyegette meg őket, hogy ha a hatóságokhoz próbálnak fordulni, lopással vádolja meg, és börtönbe juttatja őket. Ezenfelül azt is mondta, hogy vissza fogja vonatni a vízumukat, és kitoloncolásuk után tönkre fogja tenni a Pakisztánban élő családjaik életét is.

Volt egy másik eljárás is

A 21. kerületi rendőrök egyébként egy másik eljárás kapcsán szereztek arról tudomást, hogy a szakácsok milyen körülmények közt dolgoznak. Miután beérkeztek az első információmorzsák, nyomozni kezdtek, majd 2020. június 16-án meg is gyanúsították a pakisztáni nőt.

Ez is érdekelhet

Ügyészségen az ügy

A csepeli rendőrök az emberkereskedelem miatt folytatott eljárásban a szükséges nyomozati eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig megküldték az illetékes ügyészségnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke