A 29 éves M. Györgynek november 29-én este, rejtélyes körülmények között veszett nyoma: családja úgy tudta, hogy hazafelé tart, de ezután luxuskocsijával együtt nyomtalanul eltűnt. Testvére azonnal jelentette az ügyet a rendőrségen. A férfi holttestét és autóját egy Budapest közeli teleülésen találták meg.

Péntek éjjel találták meg a holttestet

 A zsaruk, a család és a barátok az interneten is keresték a férfit. Péntek éjszaka a rendőrök azonban megtalálták a férfi holttestét, akit vélhetően összeszurkáltak. A családot éjjel értesítették a tragédiáról. „Este találták meg. Éjjel szóltak nekünk, hogy megtalálták az én drága fiamat” – mondta sírva a gyászoló édesanya.

Elcsalhatta az tettes

Az asszony szerint fiát vélhetően pénzért és nagy értékű órájáért gyilkolták meg, a tettest elfogták. „Hozzá indult akkor, és elcsalták valahova”– mondta az asszony. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sejtették a gyilkosságot

A rendőrség már a nyomozás elején sejtette: nem egyszerű eltűnési ügyről van szó, elmondták: ekkor kapcsolódtak be a nyomozásba a rendőrség életvédelmi nyomozói is. Hamarosan valóban elkapták a feltételezett tettest, K. Richárdot. 

A 9. kerületben fogták el

Az adatgyűjtés során látókörbe került az eltűnt férfi egyik ismerőse is, akit a BRFK Célkörözési Osztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói Budapesten, a 9. kerületi Tűzoltó utcában 2023. december 1-jén délelőtt elfogtak.

Elrejtették az autót

Eközben a holttestre Budapest környékén, egy romos ház melléképületében találtak rá, méghozzá a luxuskocsival együtt. A Mercedest az udvaron „rejtették el”. Fahusángokból, ponyvából, autógumikból és egy léckerítés darabjaiból álló, rögtönzött búvóhely alá dugták. 

M. György autója

Forrás: police.hu

Nem tett vallomást

Bár a férfit ezután őrizetbe vették és kihallgatták, és ez ellen panasszal nem ért, némaságba burkolódzott. Azóta sem tett vallomást. A rendőrség emberölés miatt nyomoz az ügyben. 

Összeomlott a nagynénje

M. György egyébként G. w. M. volt élettársának, Nagy Melanienak volt az unokaöccse. A Borsnak most annyit mondott a műsorvezető, hogy képtelen beszélni egyelőre az unokaöccsével történtekről.

Együtt van a család

Az ismerősök teljesen összeroppantak a történtek után, nem értik, Gyurinak miért kellett meghalnia. „Jó gyerek volt, tisztességes, dolgos srác, aki nagyon szerette a családját. Amennyire én tudom, most mindannyian együtt vannak és próbálják feldolgozni a feldolgozhatatlant”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: M. György elrejtett autója – Forrás: police.hu